HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Zápas pod otevřeným nebem! Hluboká hostí Pelhřimov


V neděli 12.ledna čeká na pelhřimovské hokejisty nevšední zážitek. Poutníci totiž zamíří do Hluboké nad Vltavou, kde však nebudou obdivovat místní zámecký areál, ale na nedalekém otevřeném zimním stadionu se utkají o body s tamními Rytíři. Utkání začíná úderem 17.hodiny.

Tento článek patří k zápasu HLU - HCP 4:6

TJ Hluboká nad Vltavou Knights

Rytíři z Hluboké musí každoročně zkraje sezóny absolvovat turné po soupeřových kluzištích. Důvod je jediný - otevřené kluziště, které koncem září, kdy se rozbíhá krajská soutěž, ještě není připraveno. Proto Rytíři odehráli prvních deset duelů venku a bodově se jim zadařilo až v šestém kole, avšak stálo to za to - Hluboká brala dva body z českokrumlovského ledu (3:2 po nájezdech). Tím začalo období, kdy Rytíři nebodovali v jediném z šesti zápasů - Hluboká loupila např. ve Vimperku (4:1) či dvakrát na milevském ledě (7:3 proti Milevsku a 5:1 proti Božeticím). Když pak začátkem prosince poprvé vyjeli Rytíři k domácímu zápasu, brali bod s nevyzpytatelným týmem Radomyšle (4:5 po prodloužení). Díky těmto výsledkům se Hluboká dostala na dostřel pozicím zaručující play-off. Následující zápasy ale Rytíři ztratili a Hluboká se chytla až v zatím posledním duelu, kdy přesvědčivě porazila jindřichohradecký Vajgar 7:2. Získaných 16 bodů usadilo Rytíře na průběžné 10.místo jihočeské Krajské ligy, ztráta na osmou příčku zaručující start ve vyřazovací fázi je však malá - pouhé dva body.

Produktivitě Rytířů v této sezóně zatím kraluje Josef Miler, jenž mířil sedmkrát do černého a deset bodů přidal za asistence. Nejlepším střelcem týmu je pak Erik Bahula (10+4), trio nejproduktivnějších hráčů Hluboké pak uzavírá Lukáš Moudrý (6+7).

Vzájemný duel v letošní sezóně

V 5.kole hostili Poutníci Rytíře na svém ledě a byli to právě hosté, kteří již ve 4.minutě otevřeli po brance Kašpera. Domácí ale ještě v úvodní třetině otočili skóre, puk na misto určení dopravili Siřiště a Port. Poté již domácí oslabeného soupeře k ničemu výraznějšímu nepusili a sami zatížili konto Hluboké dalšími osmi brankami, přičemž soupeři dovolili skórovat jedenkrát. Dašek v brance Rytířů navíc zlikvidoval mnohé další šance Poutníků a především jeho zásluhou nebyl domácí náskok výraznější. Pelhřimov doma porazil Hlubokou nad Vltavou jednoznačně 10:2, za domácí si nejvíc bodů připsal Martin Hadrava, který skóroval dvakrát a u dalších pěti branek asistoval.

Podaří se Poutníků oloupit Rytíře i v jejich domácím prostředí? Či se Hluboká nad Vltavou přiblíží pozicím zaručující start ve vyřazovací části? Odpověď nejen na tyto otázky nabídne nedělní podvečer.

Pavel Blažek