HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.12.2019 | Pavel Blažek | A-tým

Dvojitá porce hokeje! Poutníci se doma střetnou se Strakonicemi a Božeticemi


Pelhřimovské hokejisty čeká hodně nahuštěný program. Nejprve mezi domácími mantineli vyzvou v pátek 6.prosince tým Strakonic a hned následující den, 7.prosince, přijede k odvetnému zápasu celek z Božetic. Páteční duel se Strakonicemi začíná úderem 19.hodiny, zatímco sobotní duel s Božeticemi má začátek v klasických 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - STR 7:4

HC Strakonice

Tým Strakonic patřil před sezónou k celkům, jenž se papírově měly pohybovat v horních patrech tabulky na medailových pozicích. Tuto předpověď však svěřenci trenéra Všetečky drželi pouze tři zápasy, kdy Strakonice bodovaly naplno. Poté však přišla marodka, která donutila odložit souboj s Poutníky až na páteční podvečer. Strakonice jsou tak posledním týmem, se kterým se Poutníci v této sezóně dosud nesetkali v bitvě o body da tabulky Krajské ligy. Po návratu do zápasového režimu Strakonice dlouho hledaly pohodu z úvodních kol - dalšího tříbodového zářezu dosáhly Strakonice až v polovině listopadu v duelu se Soběslaví. Pak sice přišlo vítězství z kategorie povinných proti Božeticím, nicméně poslední duel Strakonicím opět nevyšel - v souboji s Vimperkem Strakonice nestačily a prohráli na domácím ledě 3:6. Sečteno, podtrženo - Strakonicím aktuálně patří šestá příčka tabulky Krajské ligy, s jednobodovou ztrátou na Radomyšl, Sokolové však mají, podobně jako Strakonice, zápas k dobru.

Na špici produktivity Strakonic je Jakub Švec, jenž v probíhajícím ročníku vsítil sedm branek a na dalších pět branek přihrál. Stejný počet bodů má i David Ruda (6+6), s mírným odstupem pak následuje Jaroslav Hřebíček (4+4). Na soupisce Strakonic nalezneme i Jana Topinku (2+0), kterého si mohou někteří pelhřimovští fanoušci pamatovat z působení v Klatovech.

TJ Božetice

Božetické Plameny byly prvním soupeřem Poutníků v letošním ročníku Krajské ligy. Po anabázi ve středočeské soutěži letos Božetice nastupují v jihočeské Krajské lize a kvalitativně těžší soutěž celku, jenž hraje domácí zápasy v nedalekém Milevsku, nesedí. Z jedenácti duelů Plameny dosud nezískaly ani bod. Nejblíže k bodům byla parta okolo trenéra Staňka ve třetím kole, kdy "milevské derby" skončilo vítězstvím papírově hostujícího Milevska 8:6.

Nejvíce kanadských bodů v dresu Plamenů nasbíral Lukáš Nevolný, jenž dosud vsítil pět branek a další čtyři body připsal za asistence. S drobným odstupem následují Martin Schönbauer (5+1) či Aleš Nevolný (3+3).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Pelhřimovští hokejisté soubojem s Božeticemi otevřeli své účinkování v Krajské lize. A na rozjezd si nemohli Poutníci vybrat snadnějšího soupeře, hosté od úvodních minut zasypali brankáře Šindeláře a ten, i přes statečný výkon, lovil v úvodních dvou třetinách ze své sítě jeden puk za druhým. Když po druhé části vedli Poutníci osmibrankovým rozdílem, zápas se již dohrával pouze z povinnosti. Za Božetice kosmeticky korigoval Buriánek, v dresu Poutníků byli nejaktivnější Petr Votápek a Bohumil Svoboda, autoři dvou branek. Pelhřimov nakonec porazil Božetice 9:1.

Pro nejmenší fanoušky bude připravena mikulášská nadílka a dospělí příznivci si mohou nově dopřát sváteční svařák.

Přijďte podpořit pelhřimovské hokejisty v tomto dvojutkání, oba celky jistě nedají kůži lacino. Poutníci se osamostatnili na čele Krajské ligy a spoléhají i na podporu fanoušků v boji o udržení těchto pozic. Podaří se uhájit domácí prostředí i proti těmto dvěma soupeřům? Odpovědi nabídne páteční večer a sobotní podvečer.

Pavel Blažek