HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.11.2019 | Klub | A-tým

Pelhřimov posiluje!


HC Pelhřimov čeká v sobotu 9. 11. derby na ledě nedalekého Humpolce a vyrukuje do něj se staronovou posilou. Pelhřimovský dres po čtyřech letech oblékne důrazný a zároveň produktivní útočník Adam Vylíčil. Klub musel reagovat na odchod obránce Vladimíra Porta, který zkouší svoje štěstí za mořem a zranění útočníka Martina Vysloužila, jehož v minulém kole na ledě Jindřichova Hradce ,,zradilo“ koleno a délka jeho absence se odhaduje do konce kalendářního roku. Adam Vylíčil prošel mládežnickými výběry Havlíčkova Brodu, kde si zahrál i první ligu, vyzkoušel si juniorskou extraligu ve Slavii Praha, dvě sezony působil v Rumunsku a další dvě sezony hrál za v česko-budějovický David Servis. Za Pelhřimov tento místní rodák nastoupil 58krát, vstřelil 18 gólů a dalších 32 svým spoluhráčům připravil, což v součtu dělá velice slušnou bilanci 50 bodů. Trenérskému duu Lukašík – Humeš se bude Adam hlásit na pátečním tréninku. Zdá se, že už tuto sobotu se bude na co těšit.

Adame, po více než 3 letech se vracíš na místo, kde jsi vyrůstal a hrál hokej, ale nikoliv k Ledním medvědům, ale k novému týmu HC Pelhřimov. Jak vznikal tento přestup?

Přišla nabídka od vedení, jestli bych neměl zájem se zúčastnit nového projektu a pomoci obnově pelhřimovského hokeje a hrát za nový tým. Já nabídku rád přijal, jsem Pelhřimák a líbí se mi vize a směr, jakým to kluci vedou. Šlo jen o to, abych to byl schopný skloubit se svojí prací v Českých Budějovicích.

Váhal jsi nad nabídkou?

Kluci mě oslovili už na začátku projektu a já to bohužel musel odmítnout, protože jsem nevěděl, jaká bude situace ohledně mého dalšího působení v Motoru, kde trénuji děti a jak budu časově vytížený. A teď, když mně oslovili znovu a já věděl, že to budu stíhat, tak jsem neváhal. Jsem rád, že se mi kluci ozvali a nabídli mi to, protože Pelhřimov se stal mojí srdeční záležitostí.

Poslední roky působíš v již zmíněném Motoru. Udržuješ se mimo trénování v nějakém hracím tempu?

Dva roky jsem hrál druhou ligu za tým David Servis a minulou sezónu jsem nehrál kvůli mému časovému vytížení. Chodím pravidelně jednou týdně si zahrát s „veterány“, jsou to bývalí hokejisti Motoru a hra má slušnou kvalitu. Snažím se udržovat - chodím cvičit a běhat.

S čím a s jakým cílem přicházíš do Pelhřimova?

Osobní cíle nemám. Rád bych pomohl klukům v restartu hokeje v Pelhřimově, protože ten do Pelhřimova patří. Hrát dobrý hokej, který nás bude bavit a líbit se fanouškům. Pokud bude možnost, tak vrátit do Pelhřimova druhou ligu.

Kabina Pelhřimova prošla velkými změnami, co na ně říkáš? Řešil jsi s nějakými hráči situaci, která loni nastala?

Líbí se mi, že v týmu jsou Pelhřimáci a nebo kluci, kteří mají vztah k Pelhřimovu. Se všemi se znám, s některými dokonce od dětství. Na šatnu se těším, protože v Pelhřimově byla vždy dobrá parta. Situaci v Pelhřimově jsem sledoval a zajímalo mě, jak se vyvíjí. Situace pelhřimovského hokeje mi nebyla lhostejná. S hráči jsem byl v kontaktu.

Přicházíš jako posila do útoku a bude se od tebe očekávat, že týmu pomůžeš nejen s góly, ale také v obranné hře? Těšíš se na tuto roli?

Přijmu takovou roli, jakou dostanu od trenérů, ať je jakákoliv. Budu se snažit být platným členem týmu a moc se těším, až zase vyjedu na led v Pelhřimově, ne jako soupeř, ale jako hráč domácího týmu.

Klub