HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.09.2019 | Klub | A-tým

Kapitán Votápek zahájil třináctou sezonu


Petr Votápek je duší celého týmu. V pelhřimovském áčku rozehraje už svojí třináctou sezonu. V druholigové historii neodehrál nikdo víc zápasů než on. Nastoupil 374 krát a tuto sezónu jisto jistě dosáhne i na zajímavé individuální mety. Až se trefí po šesté, bude to jeho stý gól v pelhřimovském dresu. Osm bodů mu pak chybí k dvoustovce. Z aktivních hráčů je před ním pouze Martin Hadrava. Před pěti lety si na jeden zápas odskočil vyzkoušet první ligu do Třebíče. I přesto, že byl zájem o jeho další působení v dresu s hvězdou na prsou, Petr se rozhodl zůstat v Pelhřimově. Při loňském rozpadu zůstal v týmu společně s bratry Kasalými až do konce, skóroval celkem třináctkrát a dorovnal své šest let staré maximum. Kapitánské céčko nemůže být v lepších rukou.

Petře, odehraješ v Pelhřimově třináctou sezonu. Na co vzpomínáš nejraději?

Vzpomínek mám spoustu, v každé sezóně by se něco našlo - třeba když mě v 18 letech nechali hrát půl sezony v první lajně s Martinem Teclem a Tomášem Plachým, to byla asi jedna z největších zkušeností, která mě dost posunula dál.

Ale nejlepší okamžiky byly, už ani nevím, co to bylo za sezonu, když jsme ve čtvrtfinále play-off porazili Jablonec 3:2 na zápasy a v semifinále narazili na Tábor. Byla to asi má nejúspěšnější sezóna, tehdy jsem hrál společně s Adamem Vylíčilem a Bohumilem Svobodou v jedné lajně po celou sezonu, tohle složení nám dost vyhovovalo a hokej nás bavil. Sice jsme s Táborem prohráli 3:0 na zápasy, ale na všechna utkání byly plné stadiony. Byl to zážitek.

Co byl naopak nejhorší zážitek?

Když jsme loni spadli z II. ligy po prohře s Letňany. U toho jsem vážně nechtěl být… Ale stalo se a život jde dál.

Čeká nás ale nová sezona a vlastně nový pelhřimovský tým, s novou vizí i cíli. Co říkáš na sestavu, složení týmu a zázemí?

Pro letošní sezónu se zvolila sestava pouze z pelhřimovských hráčů, což je dobře. S kluky se všichni dobře známe a věřím, že se tu vytvoří správná hokejová parta, která bude úspěšná. Tým má velkou kvalitu. Též věřím, že budeme hrát o první místo celou sezónu.

A zázemí? Není si na co stěžovat, realizační tým, který vše připravoval, vyšel všem vstříc a vytvořil vynikající podmínky pro každého hráče, patří jim velký dík. J Leckterý druholigový tým by nám mohl závidět.

Jakou máš ty představu a osobní cíle?

Mé vize pro letošní sezónu jsou ty největší, chci totiž, abychom uspěli jako tým. Chtěli bychom celou sezónu hrát první/druhé/třetí místo a v play-off dojít až do kvalifikace o II.ligu. Jsem si vědom, že to nebude nic jednoduchého, ale věřím, že to zvládneme. Osobní cíle? Vyhnout se zranění. A být přínosem pro celý tým po dobu trvání sezony.

Za těch 12 sezon jsi nasbíral skoro 200 bodů. V okamžiku, kdy vstřelíš šest gólů, půjde o 100. gól. Co to pro tebe znamená? A schováš si tento puk?

Až dám 6. gól, kdoví jestli ho dám. (smích) Jestli ano, puk si určitě schovám. Nic to pro mě znamenat nebude. Důležité bude, abychom vyhrávali jako tým.

Je vize naplnitelná s tímto týmem?

Myslím si, že v případě, kdy každý z hráčů bude plnit v týmu roli, která mu bude určena, je vize naplnitelná. Musíme hrát jako tým a věřím, že to zvládneme.

Jak zatím hodnotíš nové trenéry – pana Lukašíka a Humeše? Jak jste prozatím spokojeni s jejich vedením?

Příprava na ledě začala hodně zostra. Bylo sice hodně bruslení, alespoň je ale pak snazší se do toho lépe dostat. Na nových trenérech je vidět zápal, chuť učit se novým věcem, dlouho totiž netrénovali žádný tým. Ale já věřím, že i oni se do toho brzy dostanou, nebo spíš už vzhledem k nadšení dostali. Na první domácí zápas s Vimperkem jsme připraveni na 100 %.

Co bys chtěl vzkázat hokejovým fanouškům, ať už po loňském roce, pro tuto sezónu apod.?

Fanoušky budeme potřebovat celou sezonu. Přeji si, aby jich chodilo, co nejvíce a my je odměnili vždy pěkným hokejem, který je bude bavit celou sezonu. Chtěl bych, aby se zase tady v Pelhřimově začalo chodit na hokej tak, jako to bylo před 10 - 15 lety. To se tehdy fandilo celý zápas, i v případě, že se zrovna nedařilo. Vím, že poslední roky nestál hokej v Pelhřimově za nic, proto tahle změna. Restart. Věřím, že to vyjde. A hokej v Pelhřimově bude zase jako dřív. Též věřím, že se do Pelhřimova nebude jezdit vyhrávat.

Klub