HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.07.2019 | Klub | A-tým

Hokejové áčko v novém kabátě a s novou vizí


Po loňském sestupu z II. ligy skončilo kompletní vedení HC Lední Medvědi s. r. o. v čele s manažerem Alešem Kučerou. Skupina pelhřimovských odchovanců vzala vedení do svých rukou a sestavila tým, díky kterému hokej v Pelhřimově nekončí.

S počátkem nové éry došlo i ke změně názvu a kompletnímu redesignu týmu. Vzhledem k právnímu a účetnímu zajištění bude HC Pelhřimov působit pod HC Lední Medvědi Pelhřimov mládež. Proto je možné, že název HC Lední Medvědi je možné zahlédnout jako oficiální název týmu. S bývalým vedením však nemá nic společného. Změnit název klubu na HC Pelhřimov není možné vzhledem k dotacím od ČSLH, které plynou do mládeže Ledních medvědů. HC Pelhřimov nemá a nebude mít manažera, o jeho fungování rozhoduje šestičlenný tým, který se rovněž stará o kompletní chod týmu.

S touto změnou souvisí i nové logo, odkazující na historii města Pelhřimov - proto postava poutníka ve znaku týmu.

HC Pelhřimov vznikl díky podpoře města Pelhřimov - touto cestou ještě jednou děkujeme. Druhá část prostředků je získávána od soukromých sponzorů, které budou časem zmíněni i zde na webových stránkách a budete je též moci vídat v prostorách zimního stadionu. Klub má transparentní účetnictví. Žádnému z hráčů nebude vyplácena finanční odměna, každý platí členské příspěvky ve výši 4 000,- Kč. Stejná pravidla pro všechny = jeden tým = jeden cíl.

HC Pelhřimov si v nadcházející sezoně zahraje v Krajském přeboru Jižních Čech spolu s dalšími 11 týmy. A je na co se těšit! Od kdysi proslulých derby s Českým Krumlovem, přes zápasy s tradičními jihočeskými zástupci Strakonicemi a Vimperkem, až po Winter Classic na Hluboké. A v neposlední řadě derby s Jindřichovým Hradcem a Humpolcem. Prvních osm týmů postoupí do playoff, které je hráno na dva vítězné zápasy. Vítěz soutěže si zajistí možnost hrát kvalifikaci o II. ligu.

Hlavním cílem HC Pelhřimov je restart pelhřimovského hokeje, související s naplněním tribun a ukázkou dobrého hokeje. Tým cílí i na výhru v KP a kvalifikaci do baráže o II. ligu. Jeden z cílů, kteří jsme již pokořili, bylo sestavit tým hráčů a realizační tým výhradně z Pelhřimáků.

Klub