HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.02.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Třicáté šesté kolo nabídne souboj s hodonínskými Drtiči


Deset proher v řadě a poslední místo v tabulce. Takové jsou vstupní informace o pelhřimovském celku před sobotním utkáním, kdy do města rekordů a kuriozit zavítá Hodonín. Jihomoravané drží před třicátým šestým kolem ve východní skupině druhou příčku společně s Valašským Meziříčím. Utkání startuje v 18. hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - HOD 3:6

Zatímco Pelhřimov se topí ve výsledkové krizi, Hodonín si užívá postavení na špičce východní skupiny. V prvním měsíci roku 2019 prohrál jen jedno utkání, a tak se svěřenci trenéra Dorniče vyhřívají na stříbrné pozici. Během ledna odehráli Drtiči čtyři z šesti utkání mimo své mantinely, ovšem bodový import se tím nijak nezastavil. Nestačili pouze na Moravské Budějovice. Ve svém prostředí pak Hodonín porazil i lídra jižní skupiny Žďár nad Sázavou.

Nejproduktivnějším Drtičem v letošní sezoně je v současné době čtyřiadvacetiletý Dominik Matula. Hráč se zkušenostmi z první ligy v dresu Prostějova, Jihlavy a Havířova nastřádal za jednatřicet odehraných zápasů 47 bodů za 25 gólů a 22 asistencí. O dva body méně má pak na svém kontě bývalý mládežnický reprezentant Marek Růžička, jenž vsítil už 14 branek a 31 jich pro spoluhráče připravil.

Mezi obránci vládne klubovým statistikám Róbert Mikéska. Jeho bilance pětadvaceti bodů (6+19) ve 26 střetnutích je více než úctyhodná. Tým ze Slovácka prostřídal v této sezoně již pět gólmanů. Nejčastěji se mezi tři tyče postavil Martin Juříček, kterých odchytal dvanáct zápasů. Před sobotním duelem navíc hodonínské vedení zveřejnilo zprávu, že jejich tým posílí další brankář. Z Bánské Bystrice přichází na hostování do konce sezony dvacetiletý Slovák Matej Gajan.

První vzájemný zápas Hodonína a Pelhřimova se odehrál na začátku prosince na Moravě a Lední Medvědi i přes statečný výkon padli 3:6. Odveta těchto soupeřů začíná v 18. hodin.

Tomáš Bečka