HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.12.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Třetí gól byl nejdůležitější, dodal nám klid, hodnotí Petr Votápek


Pro Pelhřimov velice důležité vítězství. Medvědi ve středu jasně přehráli Písek 5:0 a ze dna tabulky se posunuli až na páté místo. Petr Votápek ve středu sice nebodoval, i přesto ale patří ke klíčovým hráčům Ledních Medvědů. V rozhovoru nabídl krátké ohlédnutí za sobotním zápasem.

Petře, mohl bys zhodnotit zápas jako celek?

Do zápasu jsme nenastoupili vůbec dobře, první třetina byla z naší strany asi ta nejhorší a jen díky dobře chytajícímu gólmanovi Holíkovi jsme nedostali gól, několikrát nás tam podržel. O přestávce jsme si řekli, že to takhle nepůjde a že budeme muset začít více bruslit a dohrávat souboje. Ve druhé třetině jsme byli aktivnější, soupeře jsme přehrávali a dali jsme 3 góly, přičemž si myslím, že náš třetí gól minutu a půl před koncem druhé třetiny byl nejdůležitější, dal nám klid do třetí třetiny. Ve třetí třetině už jsme nechtěli moc chybovat a zápas jsme si chtěli pohlídat, což se nám celkem dařilo, a když už jsme nějakou tu chybu udělali, tak to Holík chytil, což je fakt super. Na konci jsme ještě dali dva góly do prázdné branky, To už ale Písek hodně riskoval. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Do zápasů po vlně odchodů pravidelně nastupují hráči ze Znojemské juniorky, jak se ti s nimi hraje a v čem jsou jejich hlavní přednosti?

Tak určitě to není nic jednoduchého, kluci sem jezdí hlavně na zápasy a na předzápasové tréninky, ale vždycky si k tomu něco řekneme a myslím si, že to pomalu začíná fungovat, dvě výhry na domácím ledě za sebou jsou skvělé. Ale chce to víc času a snad začneme vyhrávat i venku. Kluci jsou mladí, takže musí hodně bruslit, dohrávat souboje, padat do střel, bojovat a rvát se o každý puk. To by měly být jejich přednosti.

Týmu se po příchodu trenéra Bezděka konečně začalo dařit. Jaký styl hokeje po vás vyžaduje? Hrnout se do útoku a dát rychlé góly nebo spíše zodpovědně bránit a vyčkávat na soupeřova zaváhání?

Po příchodu nového trenéra se doma dvakrát vyhrálo, což je super. Ale měli jsme při obou výhrách hodně štěstí. My momentálně nemáme tým, který by předváděl nějak moc krásný hokej. Spíš je to všeho vybojované a každé výhry si ceníme. Do každého zápasu nastupujeme se zodpovědným bráněním, už jsme se mnohokrát přesvědčili, že vždycky nějaké ty góly dáme, takže se soustředíme na obranu.

Po zápasu jste se jste se odrazili ze dna tabulky, což je pro vás jistě velká úleva. Nyní můžete zahájit stíhací jízdu za postupem do play-off, myslíš, že pokud aktuální kádr bude pokračovat ve hře, jakou předvedl ve středu, má potenciál poskočit na čtvrté místo, nebo je potřeba ještě na něčem zapracovat?

Ano, máš pravdu, konečně jsme se dostali ze dna tabulky a mnohem líp se teď na tabulku kouká. Určitě se pokusíme udělat všechno pro to, abychom se dostali na postupové místo do play-off, ale bude to strašně moc těžké. Všichni se na to místo budou chtít dostat, a k tomu je potřeba začít vyhrávat venkovní zápasy a potvrzovat je doma, jedině tak můžeme postoupit do play-off. Máme ještě hodně na čem pracovat, abychom byli úspěšní a postoupili do play-off.

Daniel Lhotský