HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.12.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Medvědy čeká duel se čtvrtým Pískem


Nově vznikající kádr Ledních Medvědů se domácím fanouškům představil v dobrém světle, když porazil Orlovou. Nyní Medvědy čeká souboj s Pískem, proti kterému v letošní sezóně pokaždé uhráli body a chtěli by na tuto sérii navázat. Zápas začíná v 18 hodin.

Písek se na rozdíl od Pelhřimova drží v kontaktu s vedoucími týmy, na které ztrácí kolem deseti bodů. V posledních pěti zápasech dokázali čtyřikrát bodovat a s 31 body drží bezpečně čtvrté, poslední postupové místo.

V brance Písku dostává zatím nejvíce prostoru Martin Hauser, který naskočil do jednadvaceti zápasů a drží průměr přibližně 3,6 obdržených gólů za zápas. Produktivitě Písecké obrany vládne Martin Parýzek, který si připsal 6 gólů a 14 asistencí. V tabulce kanadského bodování se nachází vysoko také Vladimír Hanus, který dokázal vstřelit dva góly a devětkrát asistoval u branek svých spoluhráčů.

Útok Písku má dva jasné lídry. Nejčastějším střelcem a nejproduktivnějším hráčem celého týmu z jihu Čech je Jan Sýbek, který vstřelil 19 gólů a připsal si 20 asistencí. Díky obdivuhodným 39 bodům se jedná o nejproduktivnějšího hráče skupiny Jih a třetího nejproduktivnějšího hráče celé druhé ligy. Také Petr Hučko s 9 góly a 23 asistencemi patří k tomu nejlepšímu, co může druhá liga nabídnout.

Medvědi se s Pískem utkali v letošní sezóně zatím dvakrát a pokaždé zvítězil hostující tým. Nejprve se obě mužstva střetly hned v úvodu ligy na ledě Pelhřimova, kdy Písek sice celou dobu dotahoval, nakonec ale zvládl prodloužení lépe a odvážel si z Vysočiny dva body. Po druhé se týmy střetly na konci října v Písku, kde Pelhřimov už jasně dominoval a odvezl si domů tři body za jasné vítězství 5:1. Dokáží Medvědi vyhrát poprvé v sezóně dvě domácí utkání v řadě? Odpověď na tuto otázku se dozvíme ve středu večer krátce po dvacáté hodině.

Daniel Lhotský