HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.12.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Vítězství po tak dlouhé době je úžasné, říká brankář Holík


V brance předvádí skvělé výkony. Martin Holík, který je v letošní sezóně jasnou jedničkou v brance, udržel již několikrát Medvědy ve hře a díky němu vybojovali Medvědi v sobotu první domácí tříbodové vítězství. S Martinem jsme v rozhovoru kromě sobotního utkání rozebrali také aktuální formu týmu nebo vlnu odchodů hráčů z týmu.

Martine, mohl bys krátce zhodnotit sobotní zápas?

Zapas byl těžký, protože jsme opravdu nevěděli, co od Orlové čekat, ale připravili jsme se na ně dobře. Bojovali jsme jako tým, a proto jsme vyhráli.

Ve druhé třetině padly oba vaše góly poměrně nestandartním způsobem, hlavně úvodní branka Petra Votápka, mohl bys popsat fanouškům úvodní gól z tvého pohledu?

Já jsem byl hodně překvapený. Ta situace začala za mojí brankou, kdy se tam srazil můj obránce s jejich hráčem a zůstal ležet na ledě. Rozhodčí si toho nevšímal a Petr se dostal do úniku, ale jak přijel k brankáři, někdo z tribuny zapískal a jejich brankář přestal chytat. Sám jsem si myslel, že rozhodčí přerušil hru. Myslím si, že tohle byl právě rozhodující gól, který zápas zlomil.

Během zápasu si musel předvést několik perfektních zákroků, z kterých pozic Orlová nejvíce ohrožovala tvou branku?

Orlová má spoustu mladých kluků, nebáli se chodit agresivně do brány, a právě v tom byli nebezpeční.

Do týmů naskočilo několik mladých hráčů ze Znojma, neměli jste během utkání problém se souhrou?

To je sice pravda, ale kluci padli do týmu perfektně. Celkově si v sobotu všechno sedlo tak, jak mělo.

V sobotu se vám podařilo až na devátý pokus zvítězit, bereš toto vítězství jako velmi důležité? Je to pro vás velký pocit zadostiučinění, vyhrát po osmi zápasech? Zažil jsi už někdy v kariéře tak dlouhou sérii porážek?

Vítězství po tak dlouhé době je úžasné. Pokud nepočítám poslední zápasy, které jsme prohráli velkým rozdílem, tak jsme většinu prohráli například o gól nebo gólem v závěru, a to mrzí ještě víc, když nám uteklo vítězství o malý kousek. Opravdu si na tak dlouhou sérii nevzpomínám a jsem rád, že skončila.

Orlovou jste porazili spíše bojovným než pohledným hokejem, je právě bojovnost tou strategií, která vás může vrátit zpět do hry o vyšší příčky?

Určitě. Pokud budeme hrát tak jak s Orlovou, blokovat střely a hrát agresivně, tak máme možnost porazit každého.Teď je hlavní úkol odrazit se od posledního místa a pak můžeme pomýšlet na vyšší příčky.

Jaký je tvůj názor letošní prolínání skupin Jih-Východ? Není to podle tebe zbytečné cestování? V čem jsou zápasy s východními týmy specifické? Jsou podle tvého názoru ve Východu kvalitnější týmy?

Protože jsem z Hodonína a bydlím tam, sledoval jsem dlouhé roky právě východní skupinu a znám tam spotu hráčů, tudíž pro mě je to příjemné zpestření. Cestování mi vůbec nevadí, protože minulé sezóny jsem s Brnem projezdil celou republiku a už jsem si zvykl, takže to problém není.Týmy ve východu kvalitnější asi jsou, můžeme to vidět právě v zápasech s nimi, kdy se týmům z naší skupiny moc nedaří brát body právě východním týmům.

Tým v poslední době zasáhla vlna odchodů hráčů, z týmu odešlo kolem deseti hráčů, jak moc citelné byly tyto odchody? Dokázali jste se už jako tým z těchto odchodů vzpamatovat?

Znát to určitě je, ale nechci se k tomu teď úplně vyjadřovat. Od kluků, co skončili, mě to mrzí, ať je za tím jakoukoliv důvod. Doufám, že právě sobotní zapas je důkazem, že dokázali.

Z týmu odešli také trenéři, nově se o tým stará Libor Bezděk. Vyhovuje ti jeho styl trénování? Je jeho styl trénování hodně odlišný od stylu Melenovského a Benáka?

Pánové Melenovský a Benák neměli špatné tréninky, mě osobně ale vyhovují víc právě tréninky trenéra Bezděka.

I přes vítězství jste se tabulkou neposunuli, na náskok ostatních týmů to zatím nestačí. Snažíte se ještě myslet na postup do play-off a hnát se za ním, nebo se již spíše orientujete na to, abyste se vyhnuli bojům o setrvání v druhé lize?

Tak teď je hlavní cíl odrazit se od posledního místa, na to se teď musíme soustředit, a pak až můžeme pomýšlet na vyšší příčky. Věřím, že teď těch bodů do tabulky přidáme víc.

Nyní vás čeká další velice náročný soupeř – Hodonín. Jak se na něj připravit a čím tento silný tým překvapit?

Hodonín je kvalitní tým. Pro mě to bude asi nejzajímavější duel, přeci jenom jedu domů, kde jsem vyrůstal, takže doufám, že to zvládneme. Připravit se musíme na útočný a fyzicky náročný hokej, mají šikovné útočníky, takže musíme předvést obětavost v obraně a týmový výkon.

Daniel Lhotský