HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.11.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědy čeká soupeř s největší formou - Moravské Budějovice


Po týdenním volnu se pelhřimovští hokejisté opět rozjedou k soutěžnímu duelu. V rámci 16. kola zajíždějí Melenovského svěřenci na led Moravských Budějovic, kde je čeká druhý ze tří venkovních zápasů v řadě. Lední Medvědi figurují se dvanácti body na šesté příčce, zatímco Žihadla jsou jediným celkem, který konkuruje vedoucí dvojici Žďár nad Sázavou – Havlíčkův Brod. Sobotní utkání startuje v 17. hodin.

Tento článek patří k zápasu MOR - PEL 6:2

Moravské Budějovice se drží v tabulce hodně vysoko. Se ziskem 24 bodů jim po patnácti kolech patří třetí příčka. Na druhý Havlíčkův Brod mají šestibodovou ztrátu a na vedoucí Žďár jim chybí bodů osm. Ovšem po úvodních čtyřech zápasech nového ročníku nic nenasvědčovalo tomu, že by Žákova družina proháněla nejlepší celky. V úvodu totiž Budějovice padly postupně s Pískem (2:3), Havlíčkovým Brodem (2:6), Žďárem nad Sázavou (1:5) a Táborem (1:3).

Od šestého kola ale Žihadla kosila jednoho soupeře za druhým. Vše se otočilo střetnutím s David Servisem, který mezi svými mantinely porazila 7:0. Vítězná série nakonec čítala osm utkání bez prohry. Největší zásluhu na ní měl především gólman Pavel Jekel. I díky němu zatím Žihadla inkasovala nejméně branek ve skupině Jih.

Druhým faktorem pak je útočná trojice ve složení Rytnauer – Krutiš – Horký. Tato řada pravidelně boduje v každém zápase, přičemž trenér Žák jim vysekl poklonu slovy, že se jedná o nejlepší útok v lize. I Pelhřimovští si na tuto trojici dobře pamatují. V sedmém kole zavítaly Budějovice k řece Bělé, kde od desáté minuty prohrávaly po gólu Jakuba Kadlece. Zápas ale otočil dvěma brankami Ladislav Rytnauer, u kterých mu pokaždé asistoval Pavel Krutiš.

Vítězná série Moravských Budějovic však skončila v minulém kole. Stejně jako Pelhřimov, i Žihadla poprvé v sezoně zavítala na led týmu z východní skupiny, a to do Hodonína. Žlutočerní sahali po další výhře, ovšem vyrovnání last minute zařídil Mikéska a v prodloužení rozhodl ve prospěch Drtičů Marek Růžička. „Byl to velmi těžký zápas. Moravské Budějovice jsou velmi silný soupeř. V sestavě mají spoustu zkušených hráčů, kteří vědí, co mají hrát. Každá formace hostů byla nebezpečná,“ nechal se po utkání slyšet pro shkhodonin.cz trenér Hodonína Ivan Dornič a dodal. „Dovolím si tvrdit, že kdyby soupeř neměl brankáře Jekela, tak vyhrajeme stejně jako s Valašským Meziříčím.“

Moravské Budějovice se tak budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. O totéž půjde i pelhřimovským Medvědům. Ti výsledkově nezvládli poslední dva zápasy, když pokaždé podlehli svému soupeři o jednu branku. Ovšem to není jen problémem posledního říjnového a prvního listopadového duelu. Celkově totiž Medvědi prohráli o jednu branku už šestkrát.

V případě výhry Medvědů a prohry Písku nad Havlíčkovým Brodem by ale družstvo trenérského tandemu Melenovský – Benák poskočilo na čtvrté místo tabulky. Sobotní má v plánu úvodní buly úderem 17. hodin a připraven bude i onlajn přenos.

Tomáš Bečka