HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.11.2018 | Jakub Forejt | A-tým

Medvědi poprvé v sezoně vyjíždějí na Moravu. V zítřejším duelu je přivítá Valašské Meziříčí


Už tuto sobotu vyjedou Lední medvědi poprvé v sezoně na střetnutí s moravským soupeřem. A rovnou to bude na ledě lídra druhé skupiny, kterým je v současné době Valašské Meziříčí. Medvědi se naopak nacházejí na opačném konci své tabulky. Jak toto střetnutí dopadne, se dozvíme zítra ve večerních hodinách. První buly utkání je naplánováno na 17:00.

Tento článek patří k zápasu VM - PEL 2:1

Valašské Meziříčí je tradičním a dlouholetým účastníkem moravské části druhé ligy. Letos se tomuto týmu opravdu velmi daří, jelikož se po 12 zápasech nachází na první příčce s 22 body. V úvodním kole zajížděli Bobři na led Nového Jičína, kde ukořistili první výhru sezony, když domácí přetlačili poměrem 2:3 po samostatných nájezdech. Hned v dalším kole si doma vychutnali Kopřivnici 6:2. Ve třetím kole však Valašské Meziříčí poprvé narazilo, když vyjelo na ledě Šumperka, kde se mu nepodařilo vstřelit jedinou branku a padlo 3:0. Hned následující kolo si tým z Moravy spravil chuť, když na svém ledě zdolal Hodonín 5:2. O tři dny později na to dokázal navázat na ledě týmu z Orlové po těsném výsledku 2:3. V prvním říjnovém klání hráli hokejisté z Valašského Meziříčí na domácím ledě s Opavou, z čehož pro ně vzešel bod za prohru po prodloužení 2:3. V následujícím kole se poprvé obě skupiny prolnuly a Bobři vyrazili na led Českých Budějovic. Odtud si však odvezli porážku 8:6. Hned příští kolo si však Valašské Meziříčí doma spravilo chuť s Novým Jičínem, který porazilo 6:3. Na tuto výhru se Bobrům navázat nepodařilo, když v Kopřivnici padli po prodloužení 5:4. V následujícím utkání Valašské Meziříčí doma zdolalo Šumperk 4:2 a pokusilo se na to navázat i v dalším zápase. To se však nepovedlo a z Hodonína si odváželo vysokou prohru 10:2. V zatím posledním soutěžním utkání si však Bobři doma spravili chuť po zdolání týmu Orlové poměrem branek 4:1.

V brankovišti Valašského Meziříčí je nejvytěžovanějším mužem Jiří Slovák, který nastoupil do šesti utkání a drží si průměr 1,91 obdržené branky na zápas. Záda mu kryje Lukáš Plšek a Michal Šurý.

Nejproduktivnějším obráncem v týmu Valašského Meziříčí je zatím Michal Žák. Tento obránce posbíral ve 12 zápasech 13 bodů za 2 góly a 11 asistencí. Za ním se nachází Radim Ostrčil se 7 body v 7 zápasech za 3 vstřelené branky a 4 asistence. Hned v závěsu se nachází Jiří Weintritt, který v 7 zápasech dokázal posbírat 6 bodů za 2 góly a 4 asistence.

Nejproduktivnějším hráčem celého týmu Bobrů je Petr Dvořák. Tento útočník nastřádal ve 12 odehraných zápasech 17 bodů za 4 vstřelené branky a 13 asistencí. Hned za ním se nachází Rostislav Vaněk, který ve stejném počtu zápasů dokázal získat 16 bodů za 6 gólů a 10 asistencí. Na třetím místě v produktivitě mezi útočníky se nachází Petr Seidler. Tento hráč dokázal v 9 zápasech získat 12 bodů za 7 vstřelených branek a 5 připravených gólů.

Kdo v tomto souboji napříč skupinami dokáže zvítězit? To se dozvíme již zítra krátce po 20. Hodině večerní.

Jakub Forejt