HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.10.2018 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědy čeká premiérový souboj s kopřivnickou Tatrou


Již zítra pokračuje osmým kolem druholigový maraton. Jelikož začíná prolínání skupiny Jih a Východ, přijede do Pelhřimova jeden z málo známých soupeřů - Tatra Kopřivnice, tedy tým, se kterým se pelhřimovští hokejisté dosud v bojích o druholigové body nesetkali. Utkání se odehraje v sobotu 6.října s tradičním časem pro úvodní buly - 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - KOP 3:4 pr.

HC Tatra Kopřivnice

Poprvé od ročníku 2008/2009 sehrají pelhřimovští hokejisté podstatnou porci zápasů se soupeři z východní skupiny. Ze současného pelhřimovského kádru daleké cesty na Moravu pamatuje pouze trojice hráčů - Dominik Kasalý, Petr Votápek a Tomáš Plachý. Prvním ze soupeřů východní skupiny, který změří síly s Ledními Medvědy, je kopřivnická Tatra.

A určitě se jedná o kvalitního soupeře, jelikož skupina Východ je považována za nabitější oproti zbylým druholigovým skupinám a Kopřivnici zatím patří v této kvalitní společnosti třetí příčka. Již start do tohoto ročníku našemu zítřejšímu soupeři vyšel na výbornou, když hráči Tatry odvezli všechny body z Opavy po výhře 5:4. Následně si Kopřivnice vyšlápla v domácím prostředí na Nový Jičín, jenž si domů odvezl porážku 1:4. Zpět na zem ale vrátila svěřence trenéra Kofroně následující kola - nejprve Tatra prohrála na ledě Valašského Meziříčí 6:2 a poté následoval tvrdý direkt od nabitého Šumperka, který na ledě Kopřivnice vyhrál přesvědčivě 9:0. Poté se ale hráči Kopřivnice vrátili na vítěznou vlnu, když Tatra zvítězila v Hodoníně  (2:3 po prodloužení) a zatím poslední duel zastihl svěřence trenéra Kofroně ve skvělé formě, Kopřivnice se v domácím prostředí vyřádila na hráčích Orlové při vítězství 10:4.

Pelhřimovští hokejisté po sérii nezdarů potřebují zabrat, pokud si nechtějí nechat zkraje sezóny odskočit týmy, ze kterých vzejdou postupující do vyřazovacích bojů. Zda se Ledním Medvědům povede přerušit sérii proher bude jasné již zítra krátce po dvacáté hodině večerní.

Pavel Blažek