HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.06.2018 | Redakce | A-tým

Pelhřimovští fanoušci přijdou o atraktivní duel s Jihlavou!


Již minulý týden se objevila na oficiálním facebookovým profilu klubu informace o tom, že kvůli nepředělení ledové plochy neodehrají pelhřimovští druholigový hokejisté své domácí přípravné zápasy na domácím ledě. Touto cestou se pokusíme vše vysvětlit, ale je nutné dodat, že situace je opravdu vážná a díky politickému zásahu místostarosty Kocha vážně hrozí neodehrání přípravných zápasů.

Jak je již několik let zvykem, domácí zápasy Ledních Medvědů v přípravném období se vždy odehrávaly až na pár vyjímek pravidelně v úterý a ve čtvrtek od 18 hodin. Letos to ovšem nepůjde. Původně naplánovaný první přípravný zápas na 16. srpna proti Havlíčkovu Brodu již byl zrušen a u dalších zápasů se stále jedná. Díky nařízení místostarosty Josefa Kocha (KDU-ČSL), jenž připravuje pro Technické služby města Pelhřimov (správce zimního stadionu) podklady k rozdělování ledové plochy došlo k situaci, kdy ledová plocha v době konání naplánovaných přípravných zápasů byla přidělena druhého hokejovému subjektu.

Na pelhřimovském zimním stadionu se tak postupně měli objevil tradiční soupeři, jako Tábor, Žďár nad Sázavou nebo velice atraktivní Dukla Jihlava. Nyní se však s největší pravděpodobností tyto zápasy v Pelhřimově neodehrají, neboť několik let zajetý přípravný režim dostal ránu pod pás. Soupeři samozřejmě s přesunutím zápasů na pozdější hodinu nesouhlasí, neboť se stále jedná o poloprofesionální soutěž, kdy hráči chodí do práce a zvláště v přípravném období není pozdní cestování přijatelné. Ani přesun utkání na jiné dny není na pořadu dne, neboť všechny kluby již mají svůj plán přípravy jasně stanovený a jakákoliv další změna je přímo nežádoucí.

Nezbývá tedy nic jiného, než doufat, že se rozum vrátí na své místo a přípravné zápasy Ledních Medvědů se odehrají tak, jako několik předešlých let.

Již po zvolení Josefa Kocha místostarostou města Pelhřimova se KDU-ČSL na svém facebookovým profilu chlubila, jak její člen řízl do pelhřimovského hokeje. Nyní se čtyřleté volební období zdárně blíží ke svému konci a nám nezbývá nic jiného, než doufat v lepší zítřky...

Zdroj foto: Facebook/KDU-ČSL Pelhřimov

Redakce