HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.02.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Medvědi v posledním domácím zápasu sezóny přivítají lídra ligy


Pelhřimov se rozloučí s domácími fanoušky v rámci 35. kola skupiny Střed zápasem s nedalekým soupeřem z Havlíčkova Brodu. Zatímco Havlíčkův Brod se téměř jistě umístí na prvním místě a bude bojovat o postup do WSM ligy, Pelhřimov již s jistotou nepostoupí a ani výsledek sobotního střetnutí neovlivní konečné deváté místo. Dá se tedy očekávat, že ani jeden z týmů nenastoupí v nejsilnější možné sestavě. Sobotní utkání začne v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - HBR 2:11

Sobotní soupeř Ledních Medvědů se drží od prvních kol na prvním místě a s velkou pravděpodobností zvítězí základní část ligy. Udržet se na prvním místě ale pro Bruslaře zdaleka nebylo tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát, po celou dobu museli odrážet útoky druhých Plamenů ze Žďáru nad Sázavou. Nakonec ale nejspíše udrží první místo, stačí jim vybojovat jediný bod, v posledních dvou kolech se utkají s předposledním Pelhřimovem a posledním Pískem, z vedoucí pozice by je mohlo sesadit pouze naprosté selhání. Soupeřem Bruslařů bude v prvním kole jeden z trojice: Nymburk, Klatovy a pro havlíčkobrodské neoblíbený David Servis.

V brankovišti Havlíčkova Brodu dostává Čeněk Novák s průměrem 2,97 obdržené branky za zápas, záda mu kryje David Marek. Nejproduktivnějšími obránci jsou Tomáš Semrád (10+28) a Jiří Vašíček (8+22), velmi nebezpečnému útoku Bruslařů vévodí trio Miroslav Třetina (23+36), slávista Lukáš Endál (26+31) a Jan Milfait (26+26).

Havlíčkův Brod ve vzájemných zápasech nejprve rozdrtil na svém ledě Medvědy 14:3, poté sehrál na ledě Medvědů vyrovnané utkání, které nakonec rozhodly přesilovky a které nakonec vyhráli Bruslaři 5:2, a v posledním vzájemném utkání podlehli Medvědi Havlíčkovu Brodu v Kotlině velmi těsně 3:2. Zda si Pelhřimov alespoň částečně vynahradí nepostup do play-off a připíše si cenný skalp regionálního rivala nebo ne, se dozvíme v sobotu krátce po dvacáté hodině.

Daniel Lhotský