HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Další atraktivní duel klepe na dveře. K Bělé míří rival z Tábora


Po týdenní pauze čeká Medvědy opět utkání na domácím ledě, tentokrát poměří síly s nedalekým soupeřem z Tábora. Oba týmy ve vzájemných duelech uhájily domácí prostředí, Dvořákovi svěřenci by jistě rádi na tuto sérii navázali. Úvodní buly padne v sobotu tradičně v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 6:3

Tým z města na řece Lužnici vstoupil do probíhající sezóny skvěle a po celou dobu stíhal Havlíčkův Brod. Aktuálně se ale Kohoutům vůbec nedaří a v posledních pěti utkáních neuhráli ani jediný bod. Tato výsledková bilance sesadila Tábor z druhého místa a se 49 body se aktuálně řadí na třetí místo, na které si brousí zuby čtvrté Moravské Budějovice se ztrátou pouhých tří bodů. Na hřištích hostů vybojovali Táborští v probíhající sezóně osm výher, pětkrát se domů vraceli bez bodu.

Mezi třemi tyčemi se v dresu Tábora nejčastěji objevuje David Novák. Odchovanec Ústí nad Labem si po 16 odchytaných zápasech drží průměr 2,62 obdržené branky za zápas. V záloze má sobotní soupeř Pelhřimova připraveného Tomáše Klestila. Brankář, který odchytal také několik utkání v dresu Ledních Medvědů, nastoupil v 11 utkáních a jeho průměr obdržených branek se pohybuje kolem 3 obdržených gólů za zápas.

Nejvíce produktivním obráncem Tábora je Kamil Černý, který si v probíhající sezóně připsal 5 gólů a 7 bodů za asistence. Shodný počet bodů nasbíral také odchovanec Českých Budějovic Martin Havran za 3 přesné zásahy a 9 asistencí. Pelhřimovští obránci si budou muset dát pozor hlavně na útočníka Radima Heřmana, ten si v dosavadním průběhu sezóny připsal již 14 gólů a 13 asistencí. Velmi nebezpečný bude též Radek Prokeš (6+12), Josef Urbanec (8+9) nebo David Blažek (6+6).

Týmy se střetly poprvé hned v prvním kole na ledě Tábora, kdy zvítězili domácí 6:3. V 10. kole sice zvítězili domácí Medvědi v poměru 3:1 a vrátili svému soupeři porážku, jenže v 19. kole byli opět šťastnějšími domácí Kohouti, kteří zvítězili 5:2 a ve vzájemných zápasech jsou tak opět o krok napřed. O každém derby se říká, že nikdy nemá dopředu jasného favorita. Toto tvrzení přesně vystihuje vzájemné zápasy mezi Pelhřimovem a Táborem, které již několikrát přinesly nečekané výsledky. Při pohledu na tabulku by se mohl jako jasný favorit zdát hostující Tábor, aktuální forma však posouvá do role favorita domácí Pelhřimov. Zda zvítězí Medvědi a posunou se zpět do osmičky nebo zda zvítězí Kohouti a upevní si svou pozici se dozvíme v sobotu krátce po dvacáté hodině.

Daniel Lhotský