HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Do Brodu nepojedeme nic vypouštět, říká Dominik Kasalý


Dvořákovi svěřenci vstupovali do středečního utkání s jasným cílem, uhrát všechny body. Přestože si Písek vypracoval několik nadějných příležitostí a někdy domácí tým přehrával, zvítězili zaslouženě Lední Medvědi v poměru 5:2 a dostali se na pozici zaručující postup. O tomto i příštím utkání se rozpovídal kapitán a dlouholetá opora pelhřimovské obrany Dominik Kasalý.

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 5:2

Na začátku sezóny tě zranění na několik zápasů vyřadilo ze hry, pak jsi odehrál několik zápasů a zanedlouho se z tebe stal kapitán. Jak se ti na tomto postu hraje? Bereš jej jako velkou zodpovědnost?

Chvílemi z toho mám i strach, ale jsem rád, že mě spoluhráči zvolili kapitánem. Když můžu, rád pomůžu. 

Vraťme se k dnešnímu utkání. Po velmi dlouhé době se vám podařilo zvítězit před zraky domácích fanoušků. V čem jste se oproti ostatním domácím utkáním zlepšili a co nakonec rozhodlo o vaší výhře?

Před začátkem utkání proběhla v kabině krátká debata, která se po dlouhé době uchytila. Ve druhé třetině byla naše hra místy rozházená, ve třetí třetině už docházely síly, ale jsem rád, že se po dlouhé době podařilo uhrát domácí zápas a doufám, že v tom budeme pokračovat.

Po dlouhé době se vám začalo dařit v přesilovce, vstřelili jste v ní branku. Věnovali jste jí větší pozornost během tréninků?

Před každým zápasem se o nich bavíme v kabině, věnujeme se jim během tréninku, snažíme se je pilovat a jsem rád, že to tam dnes konečně během té přesilovky padlo. Budeme jedině rádi, když to tak bude pokračovat.

Dnešní výhrou jste se posunuli na osmé místo, tudíž na pozice zajišťující play-off. Co je potřeba udělat pro to, abyste se na této pozici udrželi a mohli začít pronásledovat sedmý Nymburk?

Jednoduše vyhrávat, to je přeci jasné. V sobotu nás čeká těžký zápas na ledě Havlíčkova Brodu, ale rozhodně tam nejedeme nic vypustit a budeme se snažit uhrát nějaký solidní výsledek. Úspěch bude pokud soupeře potrápíme a uhrajeme alespoň remízu.

Daniel Lhotský