HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.12.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

V týmu se mi líbí, hlásí posila v brankovišti Hlaváč


Po počátečních peripetiích v brankovišti by nyní měl přijít klid a jistota. Vedení Ledních Medvědů se podařilo přivést na zkoušku dvacetiletého Jana Hlaváče, který má zkušenosti z nejvyšších mládežnických kategorií, které v letošní sezóně doplnil starty v WSML lize v dresu Frýdku-Místku. Odchovanec extraligového Třince v letošním roce odchytal ve druhé nejvyšší lize pět zápasů, ale doplatil na přetlak v brankovišti a tak si hledal nové působiště. To našel v Pelhřimově a jak se zdá, je zde spokojený.

Na úvod bych se zeptal, jsi z Třince, resp. Frýdku – Místku, což je poměrně dálka. Kde vznikla myšlenka, že bys mohl chytat zde v Pelhřimově a jak probíhal samotný přesun na Vysočinu?

Je to na dlouhé povídání. V Třinci i ve Frýdku byl dostatek kvalitních gólmanů, takže na mě bohužel nezbylo místo, tak jsem hledal angažmá, ve kterém bych dostával dostatek prostoru v brance. Nakonec došlo právě na Pelhřimov, hledali tu dobrého brankáře, nabídku jsem s radostí přijal a jsem tu.

Začal jsi skvěle, hned v prvním zápase vychytaná nula v Českých Budějovicích, poté výhra na ledě silného Žďáru. Jak ti zatím vyhovuje prostředí v Pelhřimově?

Popravdě, když jsem se připojil k týmu, rozhodně bych neřekl, že hraji za předposlední tým tabulky. Kluci hráli perfektně, v prvním zápase mi moc pomohli, to čisté konto je hlavně jejich práce. V týmu se mi líbí, starají se tu o mě dobře, atmosféra v kabině je příjemná, nemám s tím žádný problém.

Dnes jste bohužel prohráli 1:3, měl jsi spoustu výtečných zákroků, co rozhodlo o prohře?

Myslím si, že dnes rozhodovala hlavně koncovka. Udělali jsme spoustu chyb, málo jsme stříleli, neproměňovali jsme šance a s jedním gólem se zkrátka zvítězit nedá.

Několikrát v zápase jste hráli přesilovou hru, žádnou z nich jste nevyužili. Myslíš, že i tento fakt nakonec přihrál soupeři všechny body?

Určitě ano. Hráli jsme 4 minuty přesilovku a prakticky nevystřelíme na bránu, a to se samozřejmě musí někde podepsat. Řekl bych, že právě ta nevyužitá čtyřminutová přesilovka nakonec rozhodla.

Závěrem, co tvá budoucnost u Ledních Medvědů? Tušíš, jak dlouho zde budeš?

Zatím tu jsem na měsíční zkoušku, poté se uvidí, co bude následovat. Zatím ale tipuji, že zde budu chytat do konce sezóny. Záleží hlavně na vedení, jak bude spokojeno s výsledky a jak se domluví s Frýdkem.

Daniel Lhotský