HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Do Pelhřimova míří kolínští Kozlové - potvrdí Lední Medvědi stoupající formu?


Poslední předvánoční kolo, v pořadí již dvaadvacáté, má tuto středu na programu druhá hokejová liga v rámci skupiny Střed. K Bělé zavítá jeden z tradičních soupeřů pelhřimovských hokejistů - kolínští Kozlové. Utkání se odehraje 20. prosince a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - KOL 1:3

SC Kolín

Start do sezóny neměli Kozlové právě ideální, první tři zápasy svěřenci trenéra Martínka nebodovali. Hned v následujícím utkání si ale kolínští hokejisté dojeli pro první body do Pelhřimova a následovala cesta ze dna tabulky do jejího středu. Druhá polovina října pak znamenala bodově nejhojnější období Kozlů v probíhajícím ročníku, Kolín v uvedeném čase zvítězil pětkrát v řadě. Zvlášť významné vítězství našeho středečního soupeře přišlo v 12. kole, kdy Kolín zvítězil v nedalekém Nymburce vysoko 8:2. Vítěznou sérii ale následující kolo přerušili Lední Medvědi, kteří v Kolíně vydřeli cenné vítězství. Od té doby Kolín pravidelně střídá vítězství a porážky, poslední dva duely ovšem svěřenci trenéra Martínka zvládli - Kozlové zvítězili v Českých Budějovicích (4:3) i doma s Nymburkem (4:2). Kozlům patří v aktuální tabulce 5.místo s jednobodovou ztrátou na čtvrté Moravské Budějovice.

Brankoviště Kozlů v této sezóně patří především Martinu Sejpalovi. Čtyřiadvacetiletý brankář, jenž působí v Kolíně od sezóny 2012/2013, letos zasáhl do devatenácti duelů s úspěšností zákroků lehce pod 90 %. Záda Sejpalovi kryje především Ondřej Martínek.

V bodování obránců se nejvíce daří Jiřímu Kadlecovi. Tento již šestačtyřicetiletý matador v probíhajícím ročníku vsítil tři branky a deset bodů zapsal díky asistencím. S bodovým odstupem následuje Petr Pýcha (2+10), bronz pak patří Marku Voženílkovi, Janu Hanzlovi a Marku Březinovi (shodně 3+5).

Nejproduktivnějším Kozlem v sezóně 2017/2018 je aktuálně Josef Malý. Dlouholetá kolínská opora v probíhajícím ročníku pálil přesně v dvanácti případech a navrch přidal sedmnáct asistencí. Poctivým sběratelem kanadských bodů je i Ondřej Panna (11+13) či Jakub Semirád (5+12).

Vzájemné duely v letošní sezóně

Poprvé se Lední Medvědi poměřili s Kozly ve 4.kole u Bělé. Do utkání sice vstoupili lépe pelhřimovští hokejisté, kteří se díky Plachému ujali v první třetině jednobrankového vedení, poté ale převzali otěže utkání hosté, kteří stihli do druhé přestávky vyrovnat. Třetí třetina již patřila výhradně Kolínu, hosté třikrát trkli a dovedli utkání k relativně poklidné výhře. Korekce Votápka v poslední minutě již na této skutečnosti nic nezměnila, Kotlové vyhráli v Pelhřimově 4:2. Ve 13.kole se oba soupeři střetli znovu, tentokrát u Labe. I nyní to byli domácí hokejisté, kteří po úvodní dvacetiminutovce odcházeli do kabin veseleji, byť úvodním střelcem duelu byl pelhřimovský Martin Hadrava. Gólová přetahovaná pokračovala i ve druhé třetině, oba celky přidaly dva zásahy, na straně Ledních Medvědů se prosadil Filip Kasalý a opět Martin Hadrava. Ve třetí třetině očekávali kolínští fanoušci potvrzení tříbodového vítězství, to se ale nakonec nestalo - Votápek brzy vyrovnal a o chvilku později Marek Hadrava poslal Pelhřimov do vedení. Když pak v 59.minutě zvýšil Kopic náskok Ledních Medvědů, utkání bylo v podstatě rozhodnuté. Kolínští sice ještě před závěrečnou sirénou snížili, na vyrovnání ale měli svěřenci trenéra Martínka pouhých pět vteřin. Pelhřimov zvítězil v Kolíně 6:5.

Sestavy z posledního utkání

Hlaváč (Šoustal) – Kasalý D., Pospíchal, Rudy, Kohút, Oščádal, Port, Hájek, Plachý, Kopic, Votápek, Hadrava Marek, Kasalý F., Čermák, Hadrava Martin, Kaminsky, Šulák, Vysloužil
Sejpal (Hermann) – Černý, Březina, Hlaveš, Pýcha, Barták, Voženílek, Havelka, Kadlec, Malý, Semirád, Panna, Kysela, Morkes, Zumr, Kozák, Prokop, Veselý, Pilný, Netušil

Představení soupeře

Oficiální název klubu: SC Kolín

Adresa: Brankovická 1289, 280 02 Kolín

Internetové stránky: www.sckolin.cz

E–mail: sekretar@sc-kolin.cz

Rok založení klubu: 1932

Klubové barvy: modrá a bílá

Kapacita stadionu: 5 500 míst

Prezident klubu: Luboš From mladší

Trenér: Petr Martínek

Další zápasy 22. kola druholigové skupiny Střed:

IHC Písek - SKLH Žďár nad Sázavou

HC David Servis České Budějovice - NED Hockey Nymburk

BK Havlíčkův Brod - SHC Klatovy

HC Moravské Budějovice 2005 - HC Tábor

Pavel Blažek