HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.12.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi míří pod Černou věž


Lední Medvědy čeká ve středu 13. prosince předehrávka 24. kole na ledě českobudějovického David Servisu. Ten se v tabulce pohybuje před Pelhřimovem na osmém místě s náskokem sedmi bodů. Dvořákovi svěřenci mají za sebou sérii čtyř prohraných duelů, ovšem Servismani hlasí plodné období, neboť z posledních pěti zápasů tři vyhráli. Především výhra v Kotlině nad Havlíčkovým Brodem 6:5 po prodloužení značí, že pelhřimovské hokejisty nečeká jednoduchý zápas, jenž začíná v 18:00.

Tento článek patří k zápasu DSB - PEL 0:6

David Servis se po jednadvaceti zápasech drží na osmém místě zajišťující postup do play-off. Po většinu sezony se bodově pohyboval na stejné rovině jako pelhřimovský celek, ovšem od posledního vzájemného duelu se vše změnilo. 18. listopadu hostili Medvědi Kupkovi svěřence, kteří si z Vysočiny odvezli tři body za výhru 6:4. Touto výhrou prolomil David Servis šňůru čtyř proher v řadě a nastartoval bodovou sérii, která mu vynesla prozatím klidný náskok v honbě za vyřazovacími boji.

Z dalších šesti zápasů totiž tři vyhráli a jelikož oponenti pod nimi nikoli, mohou se teď směle poohlížet i po vyšším postavení. Zvláště vítězství po prodloužení na ledě Havlíčkova Brodu přineslo do města pod Černou věž nečekaný export dvou bodů. V minulém kole pak David Servis prohrál na vlastním ledě s Kolínem 3:4.

Trenéři David Servisu spoléhají v brankovišti na dva jednadvacetileté mladíky. Před Petrem Spáčilem dostává letos více prostoru Milan Dundáček. Obranu řídí bývalý hráč Motoru Lukáš Kříž, přičemž útočné řady jsou pod taktovkou nejproduktivnějšího Romana Šulčíka.

Předehrávka 24. kole začíná v Českých Budějovicích od 18. hodin. Oplatí Medvědi svému středečnímu sokovi dvě předchozí prohry (4:8, 4:6), a prolomí tak nelichotivou bilanci čtyř prohraných utkání za sebou? K utkání bude připraven i onlajn přenos.

Sestavy z posledního utkání

Šoustal (Urban) – Pospíchal, Vrátný, Kohút, Port, Kasalý D., Kalenda, Rudy, Oščádal, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Votápek, Kaminsky
M. Dudáček – L. Kříž, Radoš, Michal, Macháček, Popelka, Škopek – R. Šulčík, Trummer, J. Marek, Jiří Bárta, Sumerauer, Zayml, J. Volf, D. Svoboda, J. Kříž

Představení soupeře

Oficiální název klubu: HC David Servis České Budějovice

Adresa: Evžena Rošického, 370 05, České Budějovice

Internetové stránky: www.hcdavidservis.cz

Rok založení klubu: 1990

Klubové barvy: červená a bílá

Kapacita stadionu: 300 míst

Prezident klubu: Ing. Jaroslav David

Hospodář klubu: Karel Šnajdr

Trenér: Milan Krupka

Tomáš Bečka