HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.12.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Votápek: Zápas byl dobře rozjetý, tahle prohra bude mrzet


Stejně jako celý tým, i Petr Votápek proti Klatovům poctivě pracoval, rval se o každý kotouč a neustále znepříjemňoval protihráčům hru. V osmé minutě pak proměnil přečíslení dva na jednoho, ovšem ani jeho branka nestačila na prolomení mizivé série. Pelhřimov navíc padl již počtvrté v řadě a jako první tým ve skupině Střed inkasoval nad sto branek. Sedmadvacetiletý forvard okomentoval nejen utkání s Klatovy, ale i špatné výsledky pelhřimovského celku.

Tento článek patří k zápasu PEL - KLT 4:6

Pojďme chronologicky od počátku zápasu. Jak bys okomentoval úvodní periodu?

Strašně důležitý byl začátek první třetiny. Klatovy na nás vlítly, byly lepším týmem, ale my jsem to přežili. Pak jsem udělal faul, z čeho jsme dostali blbý gól. Myslím, že první třetina byla perfektně odmakaná a herně vyrovnaná.

Faul si ale odčinil vyrovnávacím gólem. Jak bys popsal tuto situaci?

Plášek s Kopim (Tomáš Plachý a Miroslav Kopic, pozn. autora) to výborně zavezli, já si vlastně jen nabruslil mezi kruhy, kam mi to Kopa hodil. Stačilo už jen trefit branku.

První třetina byla odehraná velice zodpovědně, ovšem inkasovali jste tři sekundy před koncem. Jak moc otřásla tato trefa psychikou hráčů?

Myslím si, že to s námi moc nezahýbalo. Řekli jsme si, že se nic neděje, že se jde do druhé třetiny vlastně za stavu 0:0. Opět jsme přežili začátek, což je důležité. Třetina se pak hraje úplně jinak, když hned po pěti minutách nedostaneme gól. Řekl bych, že většinou ji pak odehrajeme i skvěle.

Klatovy vám byly vyrovnaným soupeřem, tak kde hledat příčiny sobotní prohry?

Asi na začátku třetí třetiny, kdy jsme mohli dostat kotouč v klidu do třetiny, jenže jsme udělali chybu na modré čáře, po které nám ujel hráč a Klatovy takovéto chyby trestají.

Čeho jste se chtěli vyvarovat po středeční prohře s Táborem?

Hlavně hrát dobře zezadu, protože s tím máme problém. Co se týče hry dopředu, tak s tou bych to tak špatně neviděl, ale vzadu musí hrát všech pět hráčů, ať už je to obránce či útočník. Na hře to bylo už vidět. Zápasy jsou vyrovnané a myslím si, že se už budeme jen zlepšovat.

Je za námi dvacet zápasů, ve kterých se týmu podařilo jen pětkrát zvítězit. Zažil si už někdy podobnou mizérii?

Možná jsem jí zažil, ale to už je strašně dávno. Posledních pět let si ale něco podobného nepamatuji. Nevím, co se tady děje. Snažíme se najít řešení, myslím, že na hře je to už vidět, utkání jsou vyrovnaná, ale možná máme občas smůlu. Většinou také už docházejí síly, protože nehrajeme na tři lajny, ale na deset lidí. Ovšem přesně asi nedokážu pojmenovat problém, nic takového jsem tady ještě nezažil. Trápí to celou kabinu, ale pořád chceme hrát o play-off, takže se musíme zvednout. Před námi je ještě hodně zápasů a věřím, že se na místo zaručující play-off ještě dostaneme.

Jak zvednout hlavu do dalších zápasů?

Musíme začít od tréninků, všichni do jednoho. Potřebovali bychom hlavně doma odehrát jeden dobrý zápas. Myslím, že venku hrajeme slušně, vozíme body, ale tady doma se nám nedaří. Myslím si, že nám občas chybí i kousek štěstí. Tuto sezonu se nám už několikrát stalo, že vypneme na pět minut a zápas je prohraný. Musíme makat celých šedesát minut.

Cítili jste, že Klatovy jsou právě tím vhodným soupeřem pro to, abyste právě proti nim odehráli dobré domácí utkání?

Určitě. Myslím si, že celý zápas byl tak dobře rozjetý, že nás tahle prohra bude ještě mrzet.

Jak ty osobně sbíráš energii do dalších zápasů?

Já mám doma malou holčičku, takže když přijdu domů, tak úplně vypínám. Na hokej nemyslím, jsem jen s rodinou a tím sbírám energii do dalšího týdne.

Tomáš Bečka