HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.12.2017 | Dan Lhotský | A-tým

Medvědy čeká těžká prověrka v Moravských Budějovicích


Již 18. kolo je na sobotním programu II. hokejové ligy skupiny Střed. Lední Medvědi tentokrát čeká další regionální rival, tentokrát Moravské Budějovice. Souboj posledního celku s pátým odstartuje úderem 17. hodiny na zimním stadionu v Moravských Budějovicích.

Tento článek patří k zápasu MOR - PEL 4:3 sn

HC MORAVSKÉ BUDĚJOVICE 2005

Moravské Budějovice poslední dobou střídají pravidelně vítězství s porážkami a tato výsledková bilance je řadí na průběžné páté místo. V domácích zápasech uhráli zatím Žihadla stejný počet výher a porážek, v obou případech čtyřikrát. Ve venkovních utkáních sobotní soupeř Medvědů prozatím posbíral 4 výhry a 5 porážek. Zatím nejvyšší výhry dosáhl tým z východu Vysočiny v rámci 6. kola, v němž porazil Žďár nad Sázavou v poměru 10:4. Prodloužení si tým z Moravských Budějovic vyzkoušel zatím jen jednou, kdy hned v 1. kole zvítězil po nájezdech 3:4 na ledě Písku. Poslední zápas odehrála Žihadla na kluzišti Nymburka, kde zvítězili 6:2.

Trenéři Moravských Budějovic v brankovišti letos nejvíce důvěřují Janu Brožovi. Mladý, dvacetiletý brankář, který vloni odchytal i jedno utkání za Duklu Jihlava v rámci baráže o Extraligu, se v brance letos ukázal již třináctkrát, zatím nejčastěji ze všech gólmanů hrajících skupinu Střed, a průměr obdržených branek drží na čísle 3,47. Záda mu kryje Jan Čáp, ten má po dvou odchytaných zápasech průměr čtyř inkasovaných branek za zápas.

Obraně Žihadel zatím vévodí Roman Čermák. Odchovanec Jihlavy, který si zahrál 53 utkání v Extralize za tým Mladé Boleslavi, si připsal 13 bodů za 5 přesných zásahů a 8 asistencí. Dalším produktivním obráncem je třebíčský Jiří Wasserbauer. Obránce, který několik sezón odehrál v rámci hostování i za Lední Medvědy, má zatím 7 bodů za 2 góly a 5 asistencí.

Nejúspěšnějším útočníkem sobotního soupeře Ledních Medvědů je velezkušený Peter Pucher. Třiačtyřicetiletý forvard, který strávil většinu své kariéry ve Znojmě, letos pálil přesně už devětkrát a dvanáctkrát se podílel na gólech svých spoluhráčů. Prozatím nejvíce gólu ze všech hráčů Moravských Budějovic v letošní sezóně vstřelil Ladislav Rytnauer (11+8). Za zmínku stojí také útočníci Horký s Matějkou (oba 5+14).

Vzájemná bilance

Pelhřimov a Moravské Budějovice na sebe zatím v rámci 2. ligy příliš často nenarazili. V dosavadních třinácti utkáních se devětkrát radovali hráči Moravských Budějovic, čtyři utkání dopadla lépe pro Pelhřimov. Nejvyššího vítězství dosáhli ve vzájemných duelech Pelhřimovští na ledě Moravských Budějovic v loňské sezóně, kdy si Lední Medvědi odvezli všechny body po vítězství 5:3. Na stejném místě si v únoru letošního roku Žihadla připsala po jasné výhře 8:1 nejvyšší výhru nad Pelhřimovem. V této sezóně na sebe oba týmy pouze jednou. Zápas, který mají jistě všichni fanoušci v živé paměti, ovládly Moravské Budějovice, které ve druhé třetině vedly už jednoznačně 7:0, nakonec zvítězily 8:5. Jestli Moravské Budějovice zvítězí a zlomí nepříznivou bilanci střídajících se výsledků, nebo jestli se Pelhřimovu podaří zvítězit a Budějovickou sérii prodloužit, budeme vědět v sobotu přibližně v 19:30.

Dan Lhotský