HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.11.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi se mohou odrazit ze dna, musí ale porazit Písek


Sobota 25. listopadu bude ve znamení boje o opuštění poslední pozice. Dvořákovi svěřenci totiž vycestují na led předposledního Písku, který má na svém kontě jen o bod méně než Lední Medvědi. Oba celky mají navíc podobnou formu, poslední tři duely prohrály, a tak obsazují suterén druhé ligy. Souboj na píseckém stadionu startuje v 17:30.

Tento článek patří k zápasu PIS - PEL 2:3

Obě mužstva vyhrála v letošní sezoně zatím jen čtyřikrát. Písek má o bod více kvůli prohře po samostatných nájezdech na úvod sezony s Moravskými Budějovicemi. Písečtí si v první polovině října připsali sérii tří výher v řadě. Během této šňůry vypomohl hráčům od Otavy Filip Vlček, který byl přeřazen do třetí nejvyšší soutěže z prvoligového Motoru České Budějovice. Vlček nastoupil v jediném zápase proti Pelhřimovu, ve kterém se urostlý útočník radoval z gólu a po celý zápas trápil pelhřimovskou obranu. Nyní už ale opět válí pod Černou věží.

Míkův celek spoléhá v útoku především na Davida Cibocha, jenž si ve třinácti duelech připsal čtrnáct bodů za deset branek a čtyři asistence. Mezi obránci dominuje v kanadském bodování Jan Polata, jenž za patnáct kol nastřádal dva góly a sedm asistencí.

Mezi třemi tyčemi se letos prostřídalo v Písku už kvarteto gólmanů. Nejvíce prostoru dostal zatím Jonáš Štekr, který odchytal osm zápasů. Za ním pak s pěti duely vyčnívá Richard Kříž.

Pelhřimov prožívá nepříznivé období. Už podruhé v sezoně prohrál třikrát v řadě. O prolomení série proher se pokusí na ledě předposledního Písku. V případě výhry by se tým z Vysočiny prodral na devátou příčku. K utkání bude připraven onlajn přenos.

Sestavy z posledního utkání

Šoustal (Urban) - Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, Kasalý D, Kalenda, Srdínko, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Votápek, Kaminsky
Štekr (Kříž) – Parýzek, Polata, Suda, Hřebíček, Červinský, Turek, Hanus – Novák, Sýbek, Drda, Koupal, Pašek, Rod, Medek, Vlk, Stauber, Strnad

Představení soupeře

Oficiální název klubu: IHC Písek

Adresa: IHC Písek z.s. Na Výstavišti 493 397 01 Písek

Internetové stránky: www.ihcpisek.cz

E–mail:sekretar@ihcpisek.cz

Rok založení klubu: 1990

Klubové barvy: žlutá a modrá

Kapacita stadionu: 4 500 míst

Předseda a manažer klubu: Ing. Zdenek Stojánek

Místopředseda klubu: Dušan Benák

Trenér: David Míka

Tomáš Bečka