HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.11.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

Laciné branky nás hodně sráží, lituje Martin Hadrava


V rámci 14. kola přivítali Lední Medvědi na svém ledě hokejisty Nymburka. Ti po dvou třetinách vedli už 3:1. V třetí části se domácím zásluhou Kopice podařilo snížit na rozdíl jediné branky, jenže hosté v samotném závěru zápasu diskutabilním gólem rozhodli o konečném výsledku 2:4. Pelhřimov tak nenavázal na sobotní výhru s Kolínem a dále okupuje poslední místo tabulky Střed. Nejen o celém utkání, ale také o krizi pelhřimovského mužstva promluvil Martin Hadrava.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 2:4

Dnes jste prohráli těsně, 2:4. Byli jste kousek od vyrovnání, co scházelo?

Já bych řekl, že dnes byl k vidění vyrovnaný zápas a rozhodovalo především proměňování šancí. Na konci, za stavu 2:3, jsme měli jasné příležitosti, které jsme nedali. To rozhodlo celý zápas, protože se jednalo o vyrovnaný souboj. Scházelo jen kvalitnější zakončení.

Troufám si říct, že jste měli dneska trochu smůly, ať už se jednalo o těsná vyloučení, neproměněné šance, u kterých vždy chyběl jen kousek ...

Přesně tak. Dá se říct, že my góly nedáváme a lacině inkasujeme. Dostáváme branky z nešťastných odrazů a to nás hrozně sráží. Poté je opět těžší se dostat do tempa. Je to velmi těžké. Je to krize a musíme se z ní dostat.

Když mluvíte o krizi, často se hráči zmiňují během rozhovorů o tom, že hlavní problém je v obraně. Jaký vy na to máte názor?

Určitě musíme v obraně hrát všechno jednodušeji. Na druhou stranu si myslím, že jsme minulý zápas v Kolíně obranu nehráli vůbec špatně. Chybí nám taková ta lehkost. To je vidět například u toho, jak nám odskakují puky. Ani v koncovce se nám nedaří, všechno se snažíme dávat hrozně rychle a nevychází to.

Ve většině zápasů vám scházel kousek k vyrovnání a výhře. Co chybí tomu, aby se situace otočila?

Záleží na štěstí a také hlavně na přístupu nás hráčů. Musíme přidat, tlačit se do brány a vyhrát alespoň dvě nebo tři utkání v řadě.

Daniel Lhotský