HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.10.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov hlásí změny ve svém kádru


Pelhřimovské vedení reaguje na neúspěšný start do začátku sezony, a tak ohlásilo příchody několika nových hráčů. Do svého týmu přivedlo jednoho obránce a dva útočníky. Pelhřimovská lavička se ale musí smířit i s odchodem dvou hráčů. V kádru Ledních Medvědů už nadále nebude působit Petr Hamalčík ani dlouholetá opora Libor Bezděk, který se rozhodl pro ukončení aktivní kariéry.

Libor Bezděk strávil v Pelhřimově pět sezon, ve kterých patřil ke klíčovým hráčům. Poslední srpnový den však devětadvacetiletý forvard nastoupil za Lední Medvědy naposledy. Tehdy k Bělé dorazil v rámci přípravného zápasu Žďár nad Sázavou. Po situaci, kdy se u pelhřimovské střídačky odrazil puk Bezděkovi do tváře, odstoupil z duelu a v žádném následujícím už nenastoupil. Urostlý útočník utrpěl tržnou ránu, která musela být ošetřena několika stehy. Po této situace se Bezděk rozhodl nepokračovat v aktivní kariéře, přičemž v jeho rozhodování hrály důležitou roli i osobní záležitosti, kdy dal přednost rodině. U pelhřimovského klubu ovšem zůstává. Na starost má jako trenér vývoj nejmenších hokejistů v první a druhé třídě.

Druhým odchodem je pak přestup Petra Hamalčíka do Letňan. Sedmnáctiletý gólman přišel do Pelhřimova na hostování z pražského celku, kam měl zpět vyřízené střídavé starty do staršího dorostu. Ovšem po měsíční anabázi se rozhodl vrátit se k Letcům, za které bude nastupovat nejen v mládežnické kategorii, ale také ve druhé lize pod trenérem Totterem.

Jednou z nových tváří v červenobílém dresu se stal obránce Ladislav Pospíchal. Dvacetiletý odchovanec jihlavské Dukly nepřichází do zcela neznámého prostředí, neboť loni sehrál v okresním městě již dvě utkání. Jihlavský junior už letos také nastoupil za prvoligový Prostějov. V Pelhřimově bude nastupovat v rámci střídavých startů.

Na hostování přichází k Ledním Medvědům také Vladimír Oščádal. I on si prošel mládežnickými výběry Jihlavy, ovšem loni zkusil nové angažmá v podobě juniorského celku znojemských Orlů. Letos si devatenáctiletý mladík dokonce zahrál jeden zápas v EBEL lize za první celek. Dalším nově příchozím hráčem je Dominik Marek. Rodák z Ústí nad Orlicí začínal s hokejem v Lanškrouně, odkud se vydal do Olomouce. Zde patří ke stabilním členům juniorského celku. Do kádru Medvědů mu byly vyřízené střídavé starty.

Tomáš Bečka