HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.10.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědy čeká cesta na horký led do Havlíčkova Brodu


Těžký úkol stojí před pelhřimovskými hokejisty v rámci 8.kola druholigové skupiny Střed. Parta okolo trenéra Dvořáka totiž zamíří na led Havlíčkova Brodu. Utkání geograficky blízkých soupeřů se odehraje na zimním stadionu Kotlina v sobotu 14.října a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HBR - PEL 14:3

BK Havlíčkův Brod

Bruslaři vyhlásili před aktuální druholigovou sezónou jasný cíl - pokusit se o návrat do první hokejové ligy. Tomuto cíli byli hokejisté z Havlíčkova Brodu blízko už loňskou sezónu, ale ambiciózní Vsetín byl v barážové skupině lepším týmem a po zásluze slavil postup do WSM ligy. A Bruslaři nakročili za konečným cílem pěkně zostra, když v dosavadních sedmi duelech jen dvakrát poznali přemožitele - svěřenci trenéra Adama nestačili akorát na žďárské Plameny, kterým podlehly na Bouchalkách 3:6, a na nymburský Polaban, Havlíčkův Brod prohrál u Labe 1:2 po samostatných nájezdech. Jinak Bruslaři prochází soutěží bez větších problémů a v domácím prostředí jsou nejen stoprocentní, ale i velmi produktivní. Své o tom vědí hráči českobudějovického David Servisu či Klatov, kterým havlíčkobrodští hokejisté uštědřili výrazné porážky (7:0, resp. 10:2). Bruslařům aktuálně patří druhé místo skupiny Střed a poslední Pelhřimov tedy nečeká v Kotlině zrovna jednoduchá práce, ovšem každý zápas začíná od nuly a Derby zápasy jsou z pohledu favorita utkání často velmi ošemetné.

Proti "svým" by mohl v brankovišti Havlíčkova Brodu nastoupit Čeněk Novák, mladý brankář, který prošel některými mládežnickými výběry Pelhřimova. Novák zatím nastoupil k šesti duelům a jeho úspěšnost zákroků je na druhou ligu výborná - přes 91%. Záda mu kryje David Marek.

Obranným řadám Bruslařů kraluje Tomáš Semrád. Bývalý člen mládežnických výběrů Pardubic či pražské Slavie v aktuální sezóně posbíral již 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí. S odstupem následují Jiří Vašíček (2+4) a Kryštof Kulhánek (1+5).

Nejproduktivnějším hráčem Havlíčkova Brodu v probíhající sezóně je Jan Milfait. Tento útočník s prvoligovými zkušenostmi stihl během úvodních sedmi zápasů nastřádat již osmnáct bodů za deset branek a osm asistencí. Na druhém místě v pořadí produktivity najdeme pelhřimovským fanouškům známou tvář - Miroslava Třetinu (6+6) a bronz patří Luboši Voříškovi (6+5).

Vzájemná bilance obou soupeřů

Historie vzájemných duelů mezi Pelhřimovem a Havlíčkovým Brodem již napsala šestnáct pokračování a výrazně lépe ze vzájemných soubojů vychází Havlíčkův Brod, který zvítězil celkem dvanáctkrát. Jednou se body dělily a třikrát zvítězili hokejisté Pelhřimova. Nejvyššího vítězství dosáhli pelhřimovští hokejisté v na ledě Kotliny v říjnu roku 2005, tehdy Pelhřimov zvítězil 4:1. Na stejném místě pak padl Pelhřimov také nejvýraznějším rozdílem. V listopadu 2002 zvítězili Rebelové na domácím ledě přesvědčivě 8:2.


Sestavy z posledního utkání

Svoboda (Šoustal) - Benýšek, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát, Kalenda, Rudy, Hendrych, Oščádal, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Hadrava Martin, Kasalý F.
Marek (Novák) - T.Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kříž, Havlík, Endál, Třetina, Přidal, Voříšek, Milfait, Šuhaj, Michálek, Kozlík, Beneš, Kuchta, Ludvík, Chlubna

Představení soupeře

Oficiální název klubu: Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s.

Adresa: Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s., U Stadionu 2777, 580 01 Havlíčkův Brod 1

Internetové stránky: www.bkhb.cz
E–mail: bkhavlickuvbrod@seznam.cz
Telefon, fax: +420 733 369 937

Rok založení klubu: 1928
Klubové barvy: bílá a červená
Kapacita stadionu: 4 000 míst

Výkonný výbor: Ing. David Kozlík (předseda), Michal Teplý (místopředseda), Aleš Pártl (člen), Pavel Brdičko (člen), Mgr. Václav Adam (člen)

Prezident klubu: Jan Suchý

Trenér: Václav Adam
Asistenti trenéra: Ladislav Fixa

Pavel Blažek