HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.10.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

České Budějovice přivítají deváté Medvědy


Ve středu 4. října je na programu šesté kolo druhé ligy. Pelhřimovští hokejisté tentokrát zavítají na led českobudějovického David Servisu, který po pěti odehraných zápasech okupuje pátou příčku s šesti získanými body. Naopak Lední Medvědi se nacházejí na devátém místě, ovšem jen se ztrátou jednoho bodu na svého středečního soka. Duel pod Černou věží startuje od 18. hodin.

Tento článek patří k zápasu DSB - PEL 8:4

David Servis prošel přes léto několika změnami. Dosavadního trenéra Rudolfa Suchánka nahradil Milan Kupka, jenž povede mužstvo společně s Jiřím Fedurem. Také hráčský kádr dostál několik změn. Brankoviště obsadí spolu s Petrem Spáčilem Milan Dudáček. Obranu doplnil bývalý bek Motoru České Budějovice Lukáš Kříž a útok bude moci spoléhat nejen na Tomáše Rouska, jenž se v reprezentačním dresu objevil na mistrovství světa osmnáctiletých a v extralize nastoupil k 77 utkání, ale také na zkušeného Štěpána Hřebejka. Ten odehrál v nejvyšší soutěži přes pět stovek zápasů, probojoval se na mistrovství světa osmnáctiletých i dvacetiletých a neminul ho ani reprezentační dres v seniorské kategorii.

Středeční soupeř si před touto sezonou naplánoval sedm duelů, z nichž prohrál jen dva. Nejprve na úvod zaváhal s Klatovy a poté nezvládl předposlední utkání s krajským celkem z Milevska. Los prvních kol byl k českobudějovickému celku ale nemilosrdný. První tři kola totiž odehrál proti klubům, kteří se netají ambicemi postoupit do první ligy. Premiérové střetnutí ročníku odehráli Kupkovi svěřenci v havlíčkobrodské Kotlině, ze které odjeli s debaklem 0:7. V domácím prostředí si pak poradili s Kolínem poměrem 4:1, ovšem na tuto výhru nedokázal David Servis navázat v utkání s Moravskými Budějovicemi, se kterými padl 3:6.

České Budějovice si spravily chuť v duelu s Nymburkem, jenž na svém ledě opanovaly výsledkem 8:1. V sobotním utkání pátého kola pak jen těsně podlehly Táboru 3:4, když výhru Kohoutů trefil pouhých třináct a půl sekundy před vypršením řádné hrací doby Jan Březina.

Pelhřimov nastoupil v Nymburku se staronovou posilou v bráně. Mezi tři tyče se postavil Dominik Svoboda, který hájil branku v Medvědů už v ročníku 2015/2016. Dvořákův tým navíc v posledních dnech trápila marodka, když lodivod týmu nemohl počítat se službami kapitána Jiřího Kubáta a Marka Hadravy.

Vstup do ligy se navíc Medvědům také příliš nezdařil. Z prvních čtyř zápasů vybojoval celek od řeky Bělé jen tři body. V pátém kole ale Pelhřimov zabral a mezi nymburskými mantinely vybojoval dva cenné body. Podaří se týmu ze západu Vysočiny navázat na sobotní vítězství? Odpověď přinese středeční duel v jihočeské metropoli. K utkání bude připraven onlajn přenos.

Tomáš Bečka