HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.09.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

V koncovce jsme byli nedůrazní, mrzí obránce Rudyho


Pelhřimov neprožívá dobrý vstup do nové sezony. Po čtyřech zápasech má Dvořákův tým na svém kontě tři body, což stačí pouze na deváté místo. Medvědi totiž ve středečním zápase podlehli do té doby poslednímu Kolínu. Ke svému třetímu utkání nastoupil do pelhřimovské obrany slovenský hokejista Samuel Rudy, který má do města rekordů a kuriozit vyřízené střídavé straty ze Znojma. Devatenáctiletý obránce prošel mládežnickými výběry Pardubic, zahrál si na Memoriálu Ivana Hlinky a v Pelhřimově sbírá první zkušenosti se seniorským hokejem.

Tento článek patří k zápasu PEL - KOL 2:4

Samueli, Pelhřimov dnes prohrál s posledním Kolínem. Kde hledat příčiny neúspěchu?

Z naší strany tam byl nedůraz v předbrankovém prostoru. Kupily se chyby a následně jsme inkasovali góly po dorážkách, když jsme si nehlídali hráče. Trápil nás taktéž slabý důraz v koncovce, kde jsme byli jednoduše nedůrazní. Na tréninku nemáme gólmany, takže nějaké situace prostě nacvičit nejde.

Ale šance na skórování jste měli, Kolín vám nabídl i několik přesilovek. Co chybělo?

Především nám scházel klid na hokejce. Nedokázali jsme si pořádně přihrát, puk nám hodně utíkal a znovu chyběl důraz v zakončení.

Po vaší průnikové přihrávce se Medvědi dostali do vedení. Jednalo se o secvičenou akci?

Zahráli jsme to standardně tak, že bek rychle přihraje na volné křídlo. Plášek (Tomáš Plachý, pozn. autora) to krásně potáhl a poslal kotouč bekhendem do víka. Samozřejmě se ale projevil i návyk z tréninku.

Do Pelhřimova máte vyřízené střídavé straty ze Znojma. Už víte, v jakých zápasech byste mohl znovu nastoupit?

Měl bych tady odehrát celou sezonu. Je to moje první zkušenost s dospělým hokejem, takže se budu snažit se zde udržet a hrát co nejlíp.

Mohl byste po třech zápasech za Medvědy porovnat juniorský a dospělý hokej?

Dospělý hokej je rychlejší a tvrdší. Hráči se zde více dohrávají, z čehož plyne i to, že na vše je o dost méně času.

Mimo Pelhřimova ale nastupujete také v juniorském týmu znojemských Orlů. Jak náročné je cestování mezi těmito dvěma týmy?

Je to složité na cestování a na odpočinek, protože ze Znojma trvá cesta hodinu a třičtvrtě. Navíc se Znojmem, když máme výjezd, jezdíme také poměrně daleko. Nejbližší soupeř je Budapešť a cesta trvá čtyři hodiny. Regenerace tedy musí být v autobuse nebo cestou autem. Snažím se proto co nejvíce odpočívat a být připravený na každý zápas.

Na závěr trochu odlehčená otázka. Už jste si stihl prohlédnout Pelhřimov a jeho kulturní památky?

To jsem ještě nestihl. Jakmile totiž přijedu, jdu na trénink a hned poté zápas. Zatím jsem si čas nenašel, snad se mi to ale v budoucnu podaří.

foto: hcdynamo.cz/Vladimír Škorpík

Daniel Lhotský