HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.09.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Zápas s Klatovy se lámal hlavně v přesilovkách, má jasno Martin Vysloužil


Jedním z hráčů, který se podílel na vítězství Pelhřimova nad Klatovy, je Martin Vysloužil. Produktivní útočník si v zápase připsal čtyři body za gól a tři asistence, ale jak sám přiznává, bodová sbírka mohla být bohatší.

Tento článek patří k zápasu PEL - KLT 6:2

Martine, jaké je Tvé krátké hodnocení dnešního vítězného duelu s Klatovy?

Čekali jsme, že přijede těžký soupeř, protože loni nás Klatovy v play-off jednoznačně vyřadily. Věděli jsme, že budou hodně bruslit, že budou nepříjemní. Snažili jsme se na to připravit, navíc nám skvěle zachytal gólman. To byl dnes základní kámen úspěchu.

Hosté byli od začátku utkání aktivnější, ale postupně se hra vyrovnala a hlavně se projevila větší efektivita v zakončení. V kterém momentě se zápas zlomil?

Zápas se zlomil jednoznačně v přesilovkách, ve kterých se nám dnes velmi dařilo. Druhým zlomovým bodem byl brankář, hodně střel viděl a navíc dokázal ty puky podržet. Navíc jsme se mu v obraně snažili pomáhat, což bylo také rozhodující.

Dnes si sbíral body hlavně za asistence, i přes řadu velkých příležitostí Ti dnes v zakončení nebylo příliš přáno. Jak se cítí střelec, když se ocitne sám před brankářem a nepromění velkou šanci?

Určitě je to nepříjemný pocit, ale v ten moment to je pouze moje chyba. Jediné, co mohu dělat, je to, že při další šanci budu důraznější a třeba to tam i padne (smích).

Pelhřimov čeká v dalším kole Žďár nad Sázavou, proběhne nějaká speciální příprava na tento duel?

Bude to další těžký soupeř, navíc u nich doma se moc často nevyhrává. Musíme navázat na dnešní zápas, tedy hrát poctivě odzadu, pomáhat gólmanovi a čekat na své šance v přesilovkách či nějaký brejk.

Pavel Blažek