HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.09.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Poprvé doma o druholigové body, k Bělé míří Klatovy


Tento týden se roztočil druholigový kolotoč a již v sobotu 16. září se představí Lední Medvědi poprvé na domácím ledě. Soupeřem jim budou Klatovy, tedy tým, který v minulé sezóně vystavil ráznou stopku ve vyřazovacích bojích. Utkání začíná tradičně úderem 18.hodiny.

Tento článek patří k zápasu PEL - KLT 6:2

HC Klatovy

V přípravném období hokejisté Klatov odehráli celkem devět utkání, ve kterých pouze dvakrát odešli vítězně. Nutno však dodat, že za soupeře měly Klatovy kvalitní celky, často z vyšších soutěží. Hokejisté ze západu Čech zvítězili na ledě pražské Kobry (5:4) a v domácím prostředí s českobudějovickým David Servisem (4:2). S prvoligovou Kadaní odešli Klatovští dvakrát poraženi (3:5, 2:9), nad síly Klatov byl i Sokolov (2:4) či Kobra Praha v odvetném utkání (5:6 po samostatných nájezdech). Klatovští rovněž sehráli přípravné duely s pražskou Slavií (2:6) či extraligovou Plzní (1:11). V průběhu přípravy hokejisté Klatov odehráli také utkání se zahraničním soupeřem. Na západ Čech přijel tým EHC Lausitzer Füchse, který hraje druhou nejvyšší německou soutěž. Vyrovnané utkání skončilo vítězstvím německého celku v poměru 5:4.

Do druholigových bojů vstoupili svěřenci trenéra Vostřáka domácím soubojem s Nymburkem. Utkání mnoho pohledných situací nenabídlo a v podstatě vše důležité se odehrálo v první třetině. V 16.minutě otevřel skóre domácí Uhlík, ještě před první sirénou srovnal nymburský Kříž. Více branek se již diváci v Klatovech nedočkali, a to ani v následném prodloužení. O vítězství Klatov 2:1 rozhodla až šesté série samostatných nájezdů, kdy rozhodl Vracovský.


Vzájemná bilance

Pelhřimovští hokejisté se s Klatovy utkali o druholigové body či v play-off celkem čtrnáctkrát, příznivější bilanci z těchto duelů mají Klatovští, kteří zvítězili v devíti případech. Pelhřimov porazil Klatovy v pěti případech. Rozdíl je dán loňskou sezónou, kdy klatovští hokejisté jednoznačně ukončili sezónu Ledním Medvědům v osmifinále play-off, které tým ze západu Čech ovládl 4:0 na zápasy. Historicky nejvyššího vítězství ve vzájemných duelech dosáhli pelhřimovští hokejisté v říjnu roku 2013, kdy v domácí aréně přehráli Klatovy 7:3. Naopak Klatovy dosáhly na nejvyšší výhru v již zmiňovaném loňském play-off. Třetí a čtvrtý duel série ovládly Klatovy shodně 8:3.  

Sestavy z posledního utkání

Hamalčík (Šoustal) – Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Port, Kubát, Kalenda – Hadrava Martin, Kasalý, Hadrava Marek, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák.
Sochůrek (Rückl) – Leština, Walter, Slavík, Kaňák, Houfek, Kubík – Topinka, Uhlík, Jonák, Vlček, Vracovský, Němec, Vondrák, Kučera, Piovarči, Kosnar.


Představení soupeře

Oficiální název klubu: Hockey club Klatovy

Adresa: Zimní stadion Klatovy, Nerudova 721, 339 01 Klatovy

Internetové stránky: www.hc-klatovy.cz
E–mail: simekvaclav@seznam.cz

Rok založení klubu: 1928

Klubové barvy: červená a bílá
Kapacita stadionu: 3 250 míst

Předseda a jednatel klubu: Václav Šimek

Trenér: Pavel Vostřák

Další zápasy 2. kola druholigové skupiny Střed:

Ned Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou

BK Havlíčkův Brod - HC Moravské Budějovice 2005

IHC Písek - HC Tábor

HC David Servis České Budějovice - SC Kolín

Pavel Blažek