HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.08.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Kolotoč přípravných zápasů se roztáčí. Medvědi míří na Bouchalky


Úterý 15. srpna, čas 18:00. Toto datum mají Lední Medvědi zakroužkované v kalendáři, neboť na tento den připadá první přípravné utkání před sezonou 2017/2018. Pelhřimov v rámci úvodního přátelského klání vyrazí k tradičnímu soupeři do Žďáru nad Sázavou. Zatímco Dvořákovi svěřenci si odbudou premiéru, Plameny už sehrály dvě utkání, prvoligové Třebíči podlehly 3:5 a v domácím prostředí přehrály Moravské Budějovice poměrem 9:4.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 4:1

Žďárští hokejisté zakončili loňskou základní část na čtvrtém místě a v osmifinále si poté poradili v pěti zápasech s Trutnovem. Ve čtvrtfinále je ovšem čekal jeden z největších favoritů – Havlíčkův Brod – jenž svou převahu potvrdil vítězstvím 3:1 na zápasy.

Lodivodem žďárského celku pro tuto sezonu zůstává Michal Konečný. Jeho novým asistentem a zároveň trenérem gólmanů se stal dlouholetý extraligový brankář Radovan Biegel. Plameny přivítaly ve svém kádru i zvučnou posilou do obrany. Zadní řady vyztuží bývalý hráč Floridy Panthers a mistr republiky s Třincem Martin Lojek, který ve Žďáře strávil už předminulý ročník.

Do rodného města se vrací i bratři Jíchovi. Lukáš Jícha hájil poslední sezony barvy prvoligové Dukly Jihlava, se kterou slavil postup do extraligy. Naopak o dva roky starší Martin Jícha dvě sezony aktivně nikde nenastupoval. Naposledy právě ve Žďáře nad Sázavou. Zdá se, že loňský účastník čtvrtfinále se bude spoléhat především na pevnou defenzivu, neboť z Trutnova přišel zkušený slovenský bek Peter Beneš. S týmem bude druholigová kolbiště objíždět i jednadvacetiletý odchovanec Horácké Slavie Třebíč Marcel Juráň.

Plameny budou stejně jako loni točit v zápase čtyři kompletní útoky, a tak trenér Konečný zabudovává do týmu i dva žďárské odchovance a extraligové dorostence Petra Marka a Jakuba Nečase. Avšak úterní soupeř nehlásí příchody ale také ztráty. Do Benešova odešel Michal Kaňka a žďárské barvy nebude nadále hájit ani bývalý pelhřimovský obránce Adam Rašner.

Pelhřimovský tým se připravuje už týden na ledě a v úterý ho čeká první zápas. Včera si celý tým poprvé zatrénoval mezi vlastními mantinely, přičemž se na ledě představily i tři ze čtyř plánovaných posil. V brankovišti se nastoupili Petr Hamalčík a Michael Formánek. Obrana trénovala ve složení Tomáš Kohút - Pavel Srdínko, Richard Adam - Josef Vrátný a Vladimír Port - Dominik Kalenda. Do druhého obranného páru se tak vrací Richard Adam, který loňskou sezonu dokončil v Německu a u Medvědů je zatím jen na zkoušce. Naopak premiéru v pelhřimovském dresu prožije osmnáctiletý Josef Vrátný, jenž byl dlouhé roky stálým členem mládežnických kategorií Dukly Jihlava.

S týmem se v pondělní podvečer objevil na ledové ploše i Libor Šulák. Ten však do zápasu se Žďárem nezasáhne. Naopak jeho bratr David by měl v prvním mužstvu dostávat čím dál více prostoru. Dnešní zápas startuje na Bouchalkách v 18:00. Připraven bude také onlajn přenos.

Tomáš Bečka