HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.02.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Generálka před play-off. Medvědi jedou na led Tábora


Poslední zápas základní části čeká pelhřimovské Lední Medvědy již ve středu 22. února na ledě táborských Kohoutů. A i přesto, že o postavení Dvořákova týmu je dávno rozhodnuto, jedná se o velice důležité utkání. Nejen že derby s Táborem patří vždy k nejvyhrocenějším duelům sezony, ale Medvědy čeká generálka na play-off, kde se střetnou buď s Jabloncem nad Nisou, nebo Klatovy. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 hodin.

Tento článek patří k zápasu TAB - PEL 9:4

Táborští prožívají povedenou sezonu a i přes nejistý start se nakonec vyšvihli až na druhé místo skupiny Střed. Zejména vstup do roku 2017 se Kohoutům povedl na jedničku. V sedmi lednových zápasech neprohráli modrobílí ani jeden, přičemž ztratili pouze bod, když udolali Kolín na svém ledě až po prodloužení. Povedenou sérii výher ukončil až Havlíčkův Brod, jenž v Kotlině porazil středečního soupeře 3:2. Tábor z posledních tří zápasů vyhrál jediný, a to poslední, kdy skolil Písek přesvědčivě 6:1. Před tím ale nejprve podlehl žďárským Plamenům i Moravským Budějovicím.

Oba celky čeká poslední vyladění formy před vyřazovacími boji. I kdyby Tábor sebral z posledního duelu všechny body, čímž by se vyrovnal Havlíčkovu Brodu, i tak skončí Matušíkovi svěřenci na stříbrném stupni. O jejich soupeři se ale rozhodne až v posledním kole, neboť na sedmém místě stále mohou skončit tři celky - Klášterec nad Ohří, Děčín a Trutnov.

Největší pozor si budou muset pelhřimovští obránci dát na útočníka Vojtěcha Mrkvičku. Ten si totiž v letošní sezoně připsal už třicet bodů za sedmnáct gólů a třináct asistencí. V letošním ročníku nastoupil proti Pelhřimovu do posledních dvou měření sil a pokaždé se mu povedlo skórovat. Jen bod za Mrkvičkou se nachází Radek Seidl, jenž vévodí týmu v počtu asistencích, kterých nasbíral už dvacet jedna. K nim pak přidal osm zásahů.

Trenér Matušík dává prostor oběma gólmanům, ale přeci jen více důvěry dostával v této sezoně Tomáš Klestil. Ten naskočil do třiadvaceti střetnutí, ve kterých průměrně dosáhl skoro 92% úspěšnosti. Záda mu kryje David Novák, který dostal příležitost v patnácti duelech.

Zatímco Tábor půjde do play-off s dobrým rozpoložením, Pelhřimov se i díky zranění a absenci klíčových hráčů nachází ve výsledkové krizi. Prohrál pět posledních zápasů, což je nejdelší série proher v sezoně. Tu se pokusí svěřenci trenéra Dvořáka zlomit v posledním utkání ročníku, a naladit se tak na vítěznou vlnu pro play-off.

Tomáš Bečka