HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.02.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

25. února startuje play-off. Na koho Medvědi narazí?


Pelhřimovští hokejisté si po roční odmlce opět zahrají play-off. A i přesto, že Dvořákovým svěřencům chybí do konce základní části sehrát ještě tři zápasy, už teď je jisté, že do vyřazovacích bojů budou nastupovat ze sedmého místa skupiny Střed. To znamená, že díky novému systému play-off narazí na celek, který ve skupině Západ skončil na druhém místě. V současné chvíli tedy mohou Medvědi narazit na Kobru Praha, Jablonec nad Nisou či Klatovy.

Osmifinále druhé ligy odstartuje 25.února, tedy tři dny po skončení základní části. Zatímco týmy skupiny Východ sehrají vyřazovací část pouze v rámci své části, mužstva ze skupiny Střed a Západ se v play-off sloučí. Šestnáct mužstev nejprve sehraje osmifinále, čtvrtfinále a nakonec semifinále. Vítězná družstva postupují do kvalifikace o postup do WSM ligy.

Osmifinálová část se hraje na čtyři vítězná utkání, zatímco čtvrtfinále a semifinále poznají své postupují po třech vyhraných duelech. V prvním kole se první, třetí, případně pátý a sedmý zápas uskuteční mezi mantinely po základní části lépe umístěného týmu. V případě Pelhřimova je tedy jasné, že fanoušci Medvědů uvidí nejméně dvě osmifinálová klání.

Po třiceti třech zápasech je jasné, že Medvědi už neopustí sedmou příčku. Střetnou se tak s druhým celkem západní skupiny. Momentálně se na stříbrné příčce nacházejí Vlci z Jablonce nad Nisou, se kterými má pelhřimovský tým v play-off bohaté zkušenosti. Ovšem ve hře o druhou pozici nadále zůstávají i Klatovy a stejně tak se může propadnout i doposud první Kobra Praha.

Tomáš Bečka