HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.10.2016 | Pavel Blažek | A-tým

Druhá čtvrtina začíná! Derby s Brodem již ve středu


Lední Medvědi a jejich fanoušci mají v těchto dnech žně - po Táboru se k Bělé vydá nejbližší regionální rival - BK Havlíčkův Brod. Pelhřimovští hokejisté budou chtít potvrdit vydřené vítězství proti Táboru i proti dalšímu těžkému soupeři. A očekává se, že fanoušci svůj tým podpoří i v tomto boji. Utkání se odehraje ve středu 26.října, úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - HBR 4:6

BK Havlíčkův Brod

Rebelové vstoupili do aktuálního ročníku druhé ligy domácím soubojem s Ledními Medvědy a hosté vybojovali v Kotlině velmi cenný bod. Bruslaři jinak v aktuální sezóně body příliš nerozdávají, v základní hrací době podlehli hokejisté z Havlíčkova Brodu pouze Kolínu, který loupil v Kotlině (2:3) a také žďárským Plamenům, na jejichž ledě Rebelové prohráli 2:4. Zatím poslední duel pak odehráli Bruslaři v Písku, kde hodně nepříjemnému soupeři vzdorovali, nakonec ale padli po samostatných nájezdech 4:3. Parta okolo trenéra Tottera se nachází ve vyrovnané tabulce na třetím místě se 17 body s tříbodovým odstupem na pelhřimovský celek.

V brankovišti Rebelů dostává více příležitostí Čeněk Novák. Brankář, který prošel mládežnickými výběry Havlíčkova Brodu, má v probíhající sezóně kvalitní statistiky, přičemž úspěšnost zákroků drží lehce pod úrovní 93 %. Záda mu kryje Michael Panec.

Pravidelným sběratelem bodů do produktivity je mezi obránci Rebelů Tomáš Semrád. Hokejista, který v minulosti prošel juniorkou pražské Slavie, má v probíhající sezóně na svém kontě devět bodů za tři branky a šest asistencí. S drobným odstupem ho stíhá Jakub Lacina (2+3).

O útok Havlíčkova Brodu se stará především dvojice Miroslav Třetina - Lukáš Endál. Oba zkušení hokejisté mají za sebou působení i v nejvyšší české soutěži, Třetina pak krátce oblékal i pelhřimovský dres. Miroslav Třetina v probíhající sezóně pálil čtyřikrát do černého, navrch přidal i jedenáct bodů za asistence. Lukáš Endál je sice o bod zpět (8+6), s osmi brankami je ale nejlepším střelcem svého týmu.

Vzájemný duel v letošní sezóně:

Lední Medvědi cestovali do Kotliny k prvnímu soutěžnímu duelu v letošní sezóně a své fanoušky rozhodně nezklamali. Se silným soupeřem vyválčili bod, když v normální hrací době se nejprve prosadil pelhřimovský Kopic, ale ještě v úvodní dvacetiminutovce vyrovnal domácí Endál. Další branky již ve zbytku utkání nepadly, o vítězi rozhodly samostatné nájezdy. Na straně domácího celku proměnili všichni střelci, včetně Davida Michálka, mladé naděje havlíčkobrodského hokeje, který penaltový rozstřel rozhodl. Za Pelhřimov nejprve neproměnil penaltu Bezděk, branky Plachého a Adama na vítězství nestačily. Pelhřimov podlehl Havlíčkovu Brodu na jeho půdě 2:1 po samostatných nájezdech.

Sestavy z posledního utkání

Groh (Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Hájek, Srdínko, Adam, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Bezděk, Siřiště.
Novák (11:33 - 11:57 Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vala, Mendl, Lacina, Kulhánek – Přidal, Třetina, Endál - Kuchta, Kozlík, Beneš - Navrátil, Voříšek, Michálek - Chlubna, Ludvík.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s.

Adresa: Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s., U Stadionu 2777, 580 01 Havlíčkův Brod 1

Internetové stránky: www.bkhb.cz
E–mail: bkhavlickuvbrod@seznam.cz
Telefon, fax: +420 733 369 937

Rok založení klubu: 1928
Klubové barvy: bílá a červená
Kapacita stadionu: 4 000 míst

Výkonný výbor: Ing. David Kozlík (předseda), Michal Teplý (místopředseda), Aleš Pártl (člen), Pavel Brdičko (člen), Mgr. Václav Adam (člen)

Prezident klubu: Jan Suchý

Trenér: Aleš Totter
Asistenti trenéra: Ladislav Fixa

Pavel Blažek