HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.10.2016 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědi změří síly s táborskými Kohouty


Pikantní souboj čeká Lední Medvědy v rámci devátého kola. K Bělé míří tradiční rival - táborští Kohouti, které určitě přijede podpořit početná skupina fanoušků. A protože také domácí fanoušci nebudou chtít zůstat pozadu, dá se očekávat výborná atmosféra. Utkání se odehraje v sobotu 22.října a úvodní buly bude vhozeno v tradičních 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 2:1

HC Tábor

Hokejisté od Jordánu nevstoupili do aktuální sezóny pravou nohou. Kromě kontumační výhry nad Jindřichovým Hradcem parta okolo trenéra Matušíka v září nebodovala, což se táborskému celku moc často nestává. Nutno ale dodat, že Kohouti měli silné soupeře, v Kolíně utrpěl Tábor těžký direkt (prohra 0:7), v domácím prostředí pak Tábor marně doháněl náskok Havlíčkova Brodu (prohra 3:4). Pak ale přišly výhry v Nymburce (4:3p) a doma se žďárskými Plameny (3:2) a s tím spojený posun v tabulce vzhůru. Sebevědomí si Matušíkovi svěřenci jistě zvedli v posledním duelu, kdy Táborští porazili na domácí půdě Písek (5:0). Táboru aktuálně patří šestá příčka druholigové skupiny Střed s dvanácti body, pelhřimovští Medvědi ale zaostávají o pouhý bod - i toto dává vzájemnému souboji významný náboj.

Více prostoru v táborském brankovišti dostává Tomáš Klestil. Ostřílený odchovanec jihočeského hokeje si v probíhající sezóně drží úspěšnost zákroků nad úrovní 90 %. Záda Klestilovi kryje David Novák.

Produktivitě obranných řad Kohoutů kraluje dvojice Martin Havran - Jan Kanov. Sedmadvacetiletý Havran v aktuálním ročníku vsítil jednu branku k níž připsal pět asistencí. Kanov je o bod zpět (4+1), se čtyřmi brankami je ale trochu netradičně z pozice obránce nejlepším střelcem svého týmu.

Největším sběratelem kanadských bodů v dresu Kohoutů je Jakub Matušík. Dlouholetá opora táborského celku v této sezóně pálil třikrát ostrými a sedm bodů zapsal za asistence. Mezi další produktivní útočníky Kohoutů patří Jiří Severa (3+1) či David Kellner (3+0).

Vzájemná bilance obou soupeřů:

Pelhřimovští a táborští hokejisté se v minulosti utkali o druholigové body v 26 zápasech. Vzájemná bilance je nakloněna na stranu Kohoutů a to i přes úspěchy pelhřimovského celku v posledních dvou sezónách. Pelhřimov zvítězil v deseti utkáních, jeden duel skončil remízou a patnáctkrát se radoval Tábor. Také celkové skóre je nakloněno na stranu Tábora - Pelhřimov ve vzájemných zápasech vsítil 75 branek, Kohouti pak 101. Nejvyšší výhry obou celků v rámci vzájemných zápasů viděl pelhřimovský zimní stadion. V září 2004 si Táborští otevřeli v Pelhřimově střelnici a zvítězili jednoznačně 9:2. Naopak v říjnu 2007 odcházeli po vzájemném souboji zvesela pelhřimovští hokejisté, Pelhřimov tehdy na svém ledě porazil Tábor vysoko 8:4.

Sestavy z posledního utkání

Černý (Groh) – Kubát "C", Port, Kasalý, Jelínek, Hájek, Srdínek, Adam, Hadrava, Bezděk "A", Votápek "A", Kopic, Plachý, Doležal, Vysloužil, Siříště.
Klestil (Novák) - Černý, Tesař, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Košař, Raiterman - Kellner, Krátoška, Seidl - Severa, Matušík, Točík - Březina, Pechánek (23. Blažek), Kýhos.

Představení soupeře

Oficiální název klubu HOCKEY CLUB TÁBOR, z.s.

Adresa: Václava Soumara 2300, Tábor, PSČ 390 03

Internetové stránky: www.hctabor.com

Telefon, fax: +420 381 234 532, 381 210 907

E-mail: hctabor@volny.cz

Rok založení klubu: 1921

Klubové barvy: modrá a bílá

Kapacita stadionu: 4 922 míst

Trenér: Tomáš Matušík

Asistenti trenéra: Arpád Györi, Zdeněk Štastný

Další zápasy 9. kola druhé ligy skupiny Střed:

SKLH Žďár nad Sázavou - David Servis České Budějovice

HC Moravské Budějovice 2005 - NED Hockey Nymburk

IHC Písek - BK Havlíčkův Brod

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SC Kolín

Pavel Blažek