HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.10.2016 | Jakub Forejt | A-tým

Lední medvědi vycestují za dalším zápasem do Kolína


Souboj pátého celku s šestým nabídne venkovní zápas Pelhřimova na ledě Kolína. Lední medvědi se budou snažit na své dva předcházející zápasy, které dokázali ovládnout a inkasovali v každém z nich pouze dvě branky. Utkání se odehraje 15. října a úvodní buly bude vhozeno v 17:07.

Tento článek patří k zápasu KOL - PEL 9:2

Kozlové zažili vcelku dobrou přípravu. Z celkových deseti zápasů dokázali zvítězit v šesti z nich, jednou remizovali a třikrát prohráli. Zato vstup do sezony neprožívá Kolín v moc dobrém rozpoložení. Tým, který vždy okupuje přední příčky druholigové tabulky je letos zatím na šesté příčce těsně za Pelhřimovem se ziskem deseti bodů ze sedmi zápasů. Hned v prvním zápase přivítali Kozlové na domácím ledě nováčka ligy z Českých Budějovic. Úvodní zápas sezony se jim však vůbec nepovedl a svému soupeři podlehli poměrem 1:4. Toto zaváhání se jim ovšem povedlo napravit hned v dalším zápase na domácím ledě, kde přejeli Tábor vysoko 7:0. A dařilo se jim i proti dalšímu silnému soupeři. Z ledu Havlíčkova Brodu si odvezli všechny tři body. Následně čekalo na Kozly derby s Nymburkem. Ve vypjatém utkání nakonec zvítězili hosté těsným výsledkem 3:4. Stejným výsledkem však dokázal Kolín vyhrát hned v následujícím kole na ledě Žďáru nad Sázavou. Zatím poslední dva zápasy však Kolínští zvítězit nedokázali. Na svém ledě dokázali získat jeden bod proti silným Moravským Budějovicím za prohru po prodloužení 1:2 a ve středu prohráli na ledě Písku překvapivě vysoko 11:4.

Post jedničky zatím drží Martin Sejpal. Tento třiadvacetiletý brankář zatím nastoupil do šesti zápasů a v nich dostal 16 gólů. Záda mu kryje Vladislav Koutský, který nastoupil ke dvěma zápasům a inkasoval osm gólů.

Nejproduktivnějším obráncem je v současné situaci Josef Zajíc. Devatenáctiletý hráč, který má zkušenosti i z WSM ligy dokázal v sedmi zápasech posbírat 5 bodů za 1 gól a 4 asistence. Tento dlouholetý hráč Kolína, který má také zkušenosti z první ligy, dokázal v dosavadním průběhu ročníku nastřílet čtyři góly. Následuje dvacetiletý obránce Karel Nedbal, který odehrál dokonce 32 zápasů v extralize. Na svém kontě má zatím tři asistence.

Nejproduktivnějším útočníkem a zároveň hráčem kolínského celku je Jakub Semirád. Tento hráč si připsal 8 bodů v 7 zápasech za 4 branky a shodný počet asistencí. Hned za ním následuje Petr Morkes. Dlouholetý hráč Kolína v letošní sezoně zatím nevstřelil žádnou branku, avšak blýskl se sedmi asistencemi. Hned v závěsu je Jiří Kadlec. Tento pětačtyřicetiletý hráč má na svém kontě přes 500 startů v první lize a na v nynější sezoně zatím 4 góly a 2 asistence.

Dokáží Lední medvědi zaznamenat své třetí vítězství v řadě, nebo Kolín po dvou prohraných zápasech vyhraje? To se dozvíme v sobotu krátce po 19. hodině večerní.

Jakub Forejt