HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.10.2016 | Pavel Blažek | A-tým

K Bělé míří tradiční soupeř - jindřichohradecký Vajgar


7.kolo základní části druhé hokejové ligy pomalu klepe na dveře a v jeho rámci se Lední Medvědi střetnou s tradičním soupeřem - k Bělé míří jindřichohradecký Vajgar. Utkání se odehraje ve středu 12.října a úvodní buly bude vhozeno v tradiční čas - 18 hodin

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 10:2

KLH VAJGAR Jindřichův Hradec

Hokejisté Jindřichova Hradce prožívají těžké časy. Problémy provozně - technického charakteru se podepsaly hned na úvodu bitev o druholigové body, kdy žlutomodří nenastoupili ke svým duelům v Táboře ani v domácím prostředí proti Havlíčkovu Brodu - oba neodehrané zápasy byly kontumovány výsledkem 0:5 v neprospěch Vajgaru. Poprvé k soutěžnímu utkání vyjela parta okolo trenéra Mazance na ledě Nymburka, kde se ale Jihočechům vůbec nedařilo, Vajgar prohrál vysoko 2:8. K prvním bodům měl Jindřichův Hradec v domácím prostředí v souboji se žďárskými Plameny - ve druhé třetině sice žlutomodří spláchli svého soupeře v poměru 6:1 a otočili nepříznivý vývoj duelu, třetí třetinu ale Vajgar ztratil v poměru 0:4, když vyrovnávací a poté i rozhodující branku inkasovali domácí v poslední minutě. Divoký zápas nakonec skončil vítězstvím plamenů v poměru 8:7. Vajgar si nepomohl ani v těžkém duelu na ledě Moravských Budějovic (prohra 3:10) a v posledním utkání doma Jindřichův Hradec podlehl doma Písku v poměru 1:4. Vajgar se tedy krčí na nedůstojném, posledním místě tabulky skupiny Střed bez jediného získaného bodu.

Branku Jindřichova Hradce letos střeží výhradně David Pírs. Dvacetiletý brankář se sparťanskou minulostí a v současnosti třetí brankář prvoligové Slavie Praha svádí boj s propustnou obranou Vajgaru, z čehož rezultuje průměr 7,5 obdržených branek na zápas.

Mezi obránci žlutomodrých jsou bodově nejaktivnější Tomáš Kohút a Josef Bureš. Oba si na své konto připsali po jedné brance a jedné asistenci.

Produktivitě Jindřichova Hradce vládne Ota Lazorišák. Šikovný útočník s významnou pelhřimovskou minulostí letos vsítil již čtyři branky a připsal si navíc tři body za asistence. Lazorišák si také připsal hattrick v již zmiňovaném duelu Vajgaru se Žďárem nad Sázavou. S mírným odstupem následují Tomáš Šmerha (2+1) a Dominik Kundrát (1+2).

Vzájemná bilance obou soupeřů>

Oba týmy se s krátkou přestávkou potkávají od vstupu pelhřimovského celku na druholigovou mapu v září 2002. Pelhřimov a Jindřichův Hradec dosud skřížili hokejky ve 42 zápasech, přičemž vzájemná bilance je výrazně nakloněna ve prospěch Jihočechů. Pelhřimov zvítězil celkem šestnáctkrát, Vajgar zapsal o deset vítězství více. Nutno však dodat, že v posledních letech je to spíše Pelhřimov, kdo ve vzájemných soubojích vítězí a postupně ukrajuje náskok svého dlouholetého soka. Také celkové skóre je nakloněno na stranu Jindřichova Hradce - pelhřimovští hokejisté ve vzájemných soubojích vsítili 142 branek, Jihočeši pak 169. Nejvýraznějšího vítězství dosáhli Pelhřimovští hokejisté nad svým rivalem v únoru 2007, u Bělé tehdy zvítězil Pelhřimov vysoko 9:3. Naopak nejtvrdší direkty uštědřili žlutomodří Pelhřimovu v prosinci 2002 a 2010. Oba zápasy na jindřichohradeckém stadionu dělilo bez jedenácti dní osm let a oba duely skončily shodným vítězstvím Vajgaru v poměru 7:1.

Sestavy z posledního utkání

Groh – Kubát, Port, Kasalý D., Srdínko, Adam, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Vysloužil, Siříště, Bezděk
Pírs - Pípal, Tržil, Bureš, Straka, Kohút, Růžek - Bastl, Vantuch, Beran - Kundrát, Lazorišák, Bílek - Faško, Pichler, Homolka.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: KLH Vajgar Jindřichův Hradec, a.s.

Adresa: Zimní stadion 1136/II, 377 01 J. Hradec

Internetové stránky: www.klhvajgar.cz

Telefon, fax: +420 384 361 704

Rok založení klubu: 1929

Klubové barvy: žlutá, modrá a bílá

Kapacita stadionu: 4 000 míst

Technický manažer: Ing. František Dvořák

Předseda představenstva: Mgr. Štěpán Poláš

Trenér: Milan Mazanec

Asistenti trenéra: Petr Kovaříček

Další zápasy 7. kola druhé ligy skupiny Střed:

NED Hockey Nymburk - David Servis České Budějovice

SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod

HC Moravské Budějovice 2005 - HC Tábor

IHC Písek - SC Kolín

Pavel Blažek